Size Özel Tatil Önerileri

Herkes çok çalışmaktan yorulur ve tatile gitmek ister. Aslında bakarsanız tatil bir istek değil bir ihtiyaçtır. Kimileri kışın kimileri ise yazın tatile gitmek ister. İşte tatilinizi güzel geçirmek için gitmeniz gereken yerler.
Size Özel Tatil Önerileri

Kış Tatili Nerede Yapılır?

Sömestr tatili gelince hepimizin aklına gelen tek soru “Bu sömestr nereye tatile gidelim?” sorusu olur. Birçok kişi bu tatilini kayak merkezlerinde kayak yaparak geçirirken bazıları ise büyüklerini ziyaret eder.

Türkiye’de ve ülke dışında birçok kayak yapmayı sağlayan kayak merkezleri vardır. Türkiye’de Uludağ, Kartalkaya, Erciyes gibi kayak merkezlerine gidilirken yurtdışında ise Bansko (Bulgaristan), St. Anton (Avusturya), Dinar Alpleri (Bosna Hersek) gibi kayak merkezleri bulunur. Sadece bir sömestr için yurtdışına çıkmak biraz pahalı olabilir. İşte bu yüzden kayak severlerin Türkiye’de kesinlikle gitmesi gereken yerler.

Uludağ Kayak Merkezi Bursa’da bulunan Türkiye’nin en fazla yerli veya yabancı turist çeken kayak merkezidir. Marmara Bölgesi’nde bulunan Bursa’ya gitmek bazı yerler için zahmetli olabilir. Bu dağa çıkmak için teleferik veya özel aracınızı kullanabilirsiniz ama bir naneli sakız çiğnerseniz iyi olur.

Kartalkaya Kayak Merkezi ise Bolu’nun doğusundaki Köroğlu Dağları’nın zirvesinde bulunur. Bolu merkezinden 45 dakikada toplu ulaşım ile ulaşmak mümkündür. Farklı zorluk dereceleri ile 21 farklı parkur bulunduran bu merkez sizleri bekliyor.

Erciyes Dağı ve kayak merkezi Kayseri’nin 25 kilometre güneyinde bulunur. 3.916 metre zirvesi ile yerli yabancı turistleri kendine çekiyor. Önceden faaliyet gösteren bir yanardağ olarak bilinen bu dağ, şu anda sönmüş bir volkanik dağ. Ayrıca Kayseri’nin merkezine yakınlığı ulaşımı kolaylaştırıyor.

Yaz Tatili Nerede Yapılır?

Yaz tatilinde çoğu kişi denizde serinlemeyi ve kumsalda güneşlenmeyi ister. Bunun yanı sıra hem ülkemizde hem de yurtdışında bulunan kültürel yerler de gezilebilir.

Ülke içinde deniz kıyısında bulunan şehirlere gitmek isterseniz Antalya, İzmir, Muğla, Samsun gibi şehirlere gidebilirsiniz. Bu şehirler çok turist çektiğinden dolayı biraz pahalı olabilir. Bu yüzden da daha mütevazi olan Edirne’nin güneyinde bulunan Erikli Sahili’ni tercih edebilirsiniz.

Kültürel bir gezi yapmak istiyorsanız da Nevşehir’de bulunan Peri Bacaları’na gidebilirsiniz. Ayrıca hem deniz kenarında bulunan İzmir’deki Efes Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar