Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır

Mili Savunma Üniversitesi başvuru koşulları, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde gerçekleştirilecektir. Milli Savunma Üniversitesi ile Askeri öğrenci alımı başvurusu gerçekleştirilecek.
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır
Milli Savunma Üniversitesi başvuru işlemi, mülakat ve sınavlar hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara yanıt mı arıyorsunuz?

Milli Savunma Üniversitesi Başvuru Şartları Neler?

Milli Savunma Üniversitesi başvuru tarihi itibari ile başladı ve ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden başvuru kılavuzu detayları ile başvuru yapacak kişiler için sayfasında paylaşıldı. 9 Ocak tarihi ile birlikte ÖSYM internet sitesi başvuru alımına başladı.

Askeri okullardan tutunda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri öğrenci alımına kadar birçok kişi Milli Savunma Üniversitesi için başvuru yapacak. 9 Ocak tarihi ile birlikte başvurular web sayfasında başladı TSK için yetiştirilecek askeri okul öğrencileri ayrıca başvuru şartları neler ve Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) yaş sınırı, mülakat ve sınavlar hakkında merak edilenler yazımızda.

Yaş Sınırı Ve Genel Başvuru Koşulları Neler Olacak?

MSÜ'ye başvuruda bulunmak isteyen adaylar için web site sayfasında tüm detaylar verilmiş olup, genel başvuru şartları şu şekilde kısaca gösterilebilir.

•    Başvuru yapacak adayın mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

•    Harp Okullarına ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına erkek öğrenci alımı olacak ve bayan başvuruları kabul edilmeyecektir.

•    Harp Okullarına başvuru için 20 yaşında,

•    Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 21 yaşında olmak gerekiyor.

•    Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek taban puanı elde edilmedilir.

Askeri öğrenci alımı başvuru son günü gelmeden başvuru yaparak siz de askeri öğrenci alımı adayları arasında yer alabilir ve sınava girebilirsiniz. Milli Savunma Üniversitesi başvuru işlemi, mülakat ve sınavlarla başvuru şartlarına uygun adaylar son güne kadar başvuru yaparak sınava girebilirler.

Son Başvuru Günü Ne Zaman

Detaylı bilgi için ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden siz de detayları öğrenebilir ve başvuru yapabilirsiniz. 15 Şubat 2018 Perşembe başvurular için son gün olacak.

Yorumlar

Popüler Yayınlar