Lens Kullanımı Nasıl Yapılır?

Son yıllarda hızla gelişen teknolojiyle birlikte kişilerdeki göz problemleri ciddi oranda arttı. Eğer sizin de gözlerinizde sağlık problemi varsa ve lens kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.
Lens Kullanımı Nasıl Yapılır?

Herkes Lens Kullanabilir Mi?

Öncelikle bir göz doktoruna gidip muayene olmalısınız. Herhangi bir alerji durumunda kesinlikle lens kullanmanız tavsiye edilmez ve doktorunuzun uygun gördüğü bir ilaçla bu alerjik durum iyileştirilir. Alerji haricinde göz kuruluğunuz varsa lens taktığınız takdirde gözünüzün havayla teması kesileceğinden farklı problemler ortaya çıkabilir. Bu sorun için de çeşitli göz damlaları mevcut. Yani bu durumda ne olursa olsun önceliğiniz muayene olmalı.

Kullanımı Kolay Mı?

İlk kullanmaya başladığınızda takıp çıkartırken biraz zorluk yaşayabilirsiniz. Ama bu duruma zamanla alışacağınızdan ilerleyen dönemlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Batma Yapıyor Mu?

Her lens her kişinin gözüne uygun olmayabilir. Markaya bağlı olarak bazen sorun yaşanabilir. Ama sizin için en doğru olan lensi bulduğunuzda süresini aşmadığınız takdirde herhangi bir batma sorunuyla karşılaşmazsınız.

Aylık, Haftalık, Günlük Lensler

Günlük lenslerde her gün farklı bir lens kullanıldığından kirlendi mi, çizildi mi gibi bir sorunla karşılaşmazsınız. Bu yönden sizin için daha pratik olabilir. Ama aynı zamanda maliyeti de aylık lenslere göre biraz fazla.

Aylık ve haftalık lensleri kullanırken biraz daha dikkatli olmak gerek. Lensi takıp çıkartırken çizilirse gözünüzde batma yapacağından lensi atmanız gerekir. Bu yüzden mümkün olduğunca tırnaklarınızın kısa olmasına özen gösterin. Yine aylık lenslerin de her gün çıkartılıp gözün dinlendirilmesi gerekiyor.

Gözde Lens Olduğu Hissediliyor Mu?

İlk taktığınızda maksimum 3-4 gün hissediliyor. Ama bu 3-4 günün sonunda hiçbir şekilde hissetmezsiniz. Günlük hayatınıza olumsuz bir etkisi olmaz.

Lensle Uyunur Mu? Duş Alınır Mı?

Lensin tek kötü tarafı bu diyebilirim. Her gün uyumadan önce çıkarmanız gerekiyor ve aynı zamanda duşa da kesinlikle lensle girmemelisiniz. Girdiğiniz takdirde alerjik bir durum olabilir ve hijyen açısından da pek tavsiye edilmiyor.

Numaralı Olup Aynı Zamanda Renkli Olan Lensler Tavsiye Ediliyor Mu?

Markadan markaya farklılık göstermekle birlikte şeffaf lensler daha ince. Kullanım açısından daha rahat. Renkli lens kullanırsanız muhtemelen lensi gözünüzde hissedersiniz ve ciddi oranda göz kuruluğu yaşarsınız.

Bu soruların dışında çok sorulan diğer bir soru ise lenslerin gözümüze kaçıp kaçmayacağı. Pek çok kişi bu konuda oldukça tedirgin oluyor. Ama içinizi rahat tutun böyle bir şeyin ihtimali bile söz konusu değil. Eğer lensi gözünüzde bulamıyorsanız yüksek olasılıkla siz fark etmeden lens gözünüzden düşmüştür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar