KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır? 2018 KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı), kamu görevlerine atama yapmak için ÖSYM tarafından uygulanan bir sınavdır. KPSS; mezuniyet düzeyleri dikkate alınarak Lisans, Ön lisans ve Ortaöğretim olmak üzere üç ayrı sınav olarak farklı tarihlerde uygulanmaktadır.
KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır? 2018 KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar?
Lisans düzeyinde yapılan KPSS her yıl düzenlenirken Ön lisans ve Ortaöğretim düzeyinde yapılan KPSS iki yılda bir –çift yıllarda- yapılmaktadır.

2018 KPSS Lisans Başvuru Tarihi ve Ücretleri

Lisans düzeyinde yapılacak olan KPSS için başvurular 10 Mayıs 2018 tarihinde başlayıp 21 Mayıs 2018 tarihinde son bulacaktır. Başvuru süresini kaçıranlar için KPSS Lisans geç başvuru tarihi, 6 Haziran 2018 olarak belirtilmiştir. 6 Haziran’da yapılacak başvurular saat 23:59’da son bulacaktır. Sınav için yatırılacak olan başvuru ücreti yayınlanacak olan kılavuzda belirtilecektir.

2017’de uygulanan sınav ücretlerinde bir değişikliğe gidilmezse adaylar Genel Kültür-Genel Yetenek Oturumu için 60 TL, Eğitim Bilimleri Oturumu için 60 TL, Alan sınavlarına girecek olanlar oturum başına 40 TL, ÖABT ye katılmak isteyen adaylar ise 60 TL ödeyerek başvurularını gerçekleştirecektir.

2018 KPSS Ön Lisans Başvuru Tarihi ve Ücreti

KPSS Önlisans, iki yıllık meslek yüksekokullarından mezun olanların katılacağı sınavın başvuru tarihi 28 Ağustos 2018-12 Eylül 2018 olarak belirlenmiştir. Başvuru süresini kaçıranlar için sınava geç başvuru tarihi 26 Eylül 2018’dir. Geç başvuru süresi aynı gün 23:59’da son bulacaktır. Sınav için yatırılacak ücret ile ilgili güncel bilgilendirme henüz yapılmamıştır. Sınav ücretinin güncel miktarı yayınlanacak olan başvuru kılavuzunda belirtilecektir. En son 2016’da yapılan KPSS Önlisans başvurularında sınav ücreti 55 TL olarak belirtilmişti.

2018 KPSS Ortaöğretim Başvuru Tarihi ve Ücreti

Lise ve dengi okullardan mezun olanların katılabildiği KPSS Ortaöğretim için başvuru tarihi 3 Temmuz 2018 tarihinde başlayıp 19 Temmuz 2018 tarihinde son bulacaktır. Geç başvuru tarihi olarak 9 Ağustos 2018 belirlenmiş, adaylara başvuru için saat 23:59’a kadar müddet tanınmıştır. 2016’da uygulandığında 55 TL ödeme alınan sınavın güncel başvuru ücreti başvuru kılavuzu yayınlandığında belirtilecektir.

KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?

KPSS ye girecek adaylar, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayınlanacak olan kılavuz ve aday başvuru formlarına ulaşabilirler. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde fotoğrafı ve eğitim bilgileri geçerli olan adaylar başvuru işlemlerini https://ais.osym.gov.tr adresinden kendileri gerçekleştirebilmektedir. Fotoğrafı ve Eğitim bilgileri geçerli olmayan adayların ise başvurularını gerçekleştirmeleri için başvuru merkezlerinden birine gitmeleri gerekmektedir. Adaylar ödemeleri başvuru işlemlerini yaptıktan sonra gerçekleştirerek başvurularını tamamlar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar