Kiribati Nerededir? Nasıl Gidilir? Özellikleri Kısaca Nelerdir?

Büyük Okyanus’un orta bölgesinde yer alan Kiribati, takımadalardan oluşan bir ada ülkesidir. Doğu ucu tarih değiştirme çizgisine sınır olan Kiribati, yeni güne ilk başlayan ülkedir.
Kiribati Nerededir? Nasıl Gidilir? Özellikleri Kısaca Nelerdir?
1979 yılında bağımsızlığını kazanan Kiribati, Milenyum Adası olarak da adlandırılır.

Kiribati Seyahati İçin Vize Gerekli Midir?

Kiribati’ye gitmek isteyen diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeden muaf tutulurken, diğer pasaportlara sahip kişiler için vize uygulaması yapılmaktadır. Vize işlemlerini İngiltere’nin İstanbul’daki Konsolosluğundan ya da Ankara’daki Büyükelçiliğinden yapmanız mümkündür.

Kiribati’ye Gitmek İçin En Uygun Zaman

Kiribati iklimi tropikal bir iklimdir. Bu nedenle hava her daim sıcak ve nemlidir. Hava sıcaklığı yüksek olmasına rağmen yoğun yağışlar da sıklıkla görülmektedir. Bu nedenle Kiribati’ye gitmek için yılın her ayı uygundur.

Kiribati’ye Nasıl Giderim?

Kiribati’ye Türkiye üzerinden direkt uçuş bulunmamaktadır. Avustralya ya da Japonya’dan Kiribati’ye ulaşmak mümkündür.

Kiribati’de Yapılması Gerekenler

Kiribati’de yapılacak en güzel şey, eşsiz plaj ve kumsallarında denize girmektir. Büyük Okyanus’un ortasında yer alan Kiribati, tertemiz denizi, ışıl ışıl güneşi ve eşsiz koylarıyla çok beğenile bir ülkedir. Dalgıçlar ve sörfçüler için de Kiribati bulunmaz ve bakir kalmış bir nimettir. Mercan resifleri, deniz altının doğal güzellikleri ile özellikle dalgıçlar için çok farklı keşif imkanları sunmaktadır.
Gilberd Adaları, Line Adaları, Flint Adası, Vostok Adası, Caroline Adası, Palmyra Adası, Jarvis Adası da görülmeye değer adalardandır. En önemli şehri ve başkenti olan Tarava da görülebilecek bir diğer şehridir.

Kiribati’de Ne Yenir?

Kiribati mutfak kültürü üst düzeyde olan bir ülke değildir. İklimi gereği yetiştiremediği tarım ürünlerini ithal eden Kiribati’de en çok deniz ürünleri tüketilmektedir. Büyük Okyanus ülkesi olan Kiribati’de birbirinden farklı deniz ürünlerini tatma imkanına sahip olabilirsiniz. Daha önce görmediğiniz deniz canlılarını tadabilirsiniz. Deniz ürünleri yanında en çok sevilen ve ihracatı da yapılan deniz yosunu da denenebilir.

Kiribati, Hindistan cevizi ile de meşhur bir ülkedir. Hindistan cevizi seviyorsanız Kiribati’de denemenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar