İkinci El Araç Alacaklara Öneriler Tavsiyeler

Araç sahibi olabilmek artık ülkemizde ki belli başlı sorunlardan bir tanesi haline gelmeye devam etmekte... Artan vergi, benzin, parça ve maliyet oranları insanların akıllarındaki soru işaretlerini arttıran bir başka faktör.
İkinci El Araç Alacaklara Öneriler Tavsiyeler
Diyelim ki bir arabaya ihtiyacınız var ve siz bu aracı almakta zorluk çekiyorsanız günümüz çağına hoş geldiniz diyebiliriz. Araç alımında kullanıcının çeşitli faktörleri gözden geçirmesi gerekiyor. Günümüzde araç alım-satımındaki sirkülasyonun ve piyasadaki dalgalanmanın yaşandığı bu zamanlarda bu etmenlerin gözardı edildiği maleseef bir gerçek. Peki yapmamız gerekenler neler, birlikte inceleyelim;

Bütçe Belirleyin

Kilit soru hepimizin de bildiği gibi veya büyük bir çoğunluğun düşündüğü gibi demek daha doğru olursa tabiki maddi olanaklar. Düşünmeniz gereken ilk şey aslında neye ihtiyacınız olduğu. Örneğin büyük çoğunluğu şehir içinde kullandığınız çekirdek ailenin ihtiyacı için bir SUV gereksiz gelebilir. Motor silindir hacmi gerekenden çok daha büyük olan araçlar sizin için külfet oluşturacaktır. Unutmayın, buradaki kriterimiz ekonomi, farklı tercihleri olan insanları tabi ki eleştirmiyoruz. Nasıl derler, zevkler ve renkler tartışılmazdır.

Günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ideal bir otomobil seçtikten sonra yakıt türü seçmek en önemli konulardan birisidir. Ülkemizde çeşitli etmenler ile sürekli değişkenlik gösteren akaryakıt fiyatları sizi çeşitli seçeneklere itebilir. Örneğin yıllık 10.000 KM yol kat eden bir aile için dizel seçeneği sizin için bir fırsat olmayabilir. İşinin uzmanı bir usta tarafından yapılan Benzin+LPG dönüşümü sizin için daha ekonomik imkanlar yaratabilir.

Kurumsal Hizmet Almaya Özen Gösterin 

İkinci el araç alımında alacağınız araçların sağlıklı olmasına çok dikkat edin. Son zamanlarda yaygınlaşan expertiz firmaları bizler için kolaylık yaratsa da dikkat etmekte fayda var. Bilinen firmaları seçmeye gayret edin. Her zaman bulabileceğiniz, fikir danışabileceğiniz veya herhangi bir problem ile karşılaştığınızda yerini bildiğiniz bir firma ile muhattap olmak ayrıcalıktır.

Çevrenizde otomobil hakkında bilgisi bulunan insanlar sizin için biçilmez kaftandır. Sizin göremediklerinizi görebilecek veya daha önce yaşadığı problemlerden tecrübe sahibi edinmiş insanlar sizin aynı sorunu yaşamanızın önüne geçecektir. Araçlar yaşı ve belirli etmenlere bağlı olarak yıpranmalar gösterebilir. Önemli olan bunun aracın yaşına bağlı etmenlerde minimum düzeyde gerçekleşmesi veya yaşanan yıpranmaların zamanında tamir edilebilmesidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar