HANGİ MAKYAJ TİPİ SİZİ ANLATIYOR

Mısırlılar tarafından günümüze kadar gelmiş olan makyaj kadınların artık vazgeçilmezi olmuş ve yaşam tarzı olarak hayatlarına devam etmelerini sağlamaktadır. İlk makyajı Mısırlılar bulmuşken ardından Çinliler de belli çalışmalar sonucunda ojeyi keşfetmişlerdir.
HANGİ MAKYAJ TİPİ SİZİ ANLATIYOR
Ve bu şekilde kozmetik ürünlerinin üretimi başlamış olup günümüz çağında satışı yapılmaktadır.

Makyaj Çeşitleri

Günlük Makyaj: Ağır ve köyü renklerin fazla miktarda kullanılmadığı, renklerin daha natürel olduğu, cilt kusurlarının bir kalıp gibi örtmeye gerek duymadan kolay, hızlı, ve sade bir makyaj çeşitlidir.

Gece Makyajı: Köyü ve belirgin renkler ağırlıktadır. Cilt kusurları oldukça kapatılmış ve pürüzsüz bir ten yakalanmaya çalışılmıştır. Bununla beraber simli, pullu, ışıltılı farlar sürülüp takma kirpilerde kullanılır. Rimel yoğun bir şekilde kirpilere sürülür. Dudakta köyü kırmızı, bordo gibi göz alıcı rujlar ön plandadır. Yüzü boyutlandırmak için allık göze çarpar. Düğün, söz, nişan, kına gecesi ve gece davetlerinde kadınların tercih ettiği makyaj çeşidi olarak hayatımıza girmiştir.

Porselen Makyaj: Cilde adından da anlaşıldığı gibi porselen misali son derece pürüzsüz, kusursuz, sağlıklı bir görünüm vermeyi sağlar. Makyaja başlamadan önce kullanılan bazlar, nemlendiriciler bile porselen makyaj için üretilip kullanılmaktadır. Çünkü günlük hayatta gittiğimiz ortamlar, giydiğimiz kıyafetler, saç modellerimiz porselen makyajı kaldırmaz. Bu makyaj türü de özel davet ve toplantılara uygundur.

Kakıcı Makyaj: Çağımızın en moda makyaj çeşididir. Belli bir eğitimden geçmiş uzmanlar bu makyajı güzellik merkezlerinde uygulamaktadır. Kalıcı makyaj; eyeliner, kaş konturu ve dudak konturunu içermektedir. Zamanı olmayan bayanların yanı sıra artık herkesin tercih ettiği bir yöntemdir. Fiyat olarak da istenilen uygulama yapılması istenilen bölgeye göre değişmektedir. Çoğu kişiler kalıcı dövme ile karıştırabiliyor. Fakat kalıcı makyajın belli bir ömrü vardır. Rengi zamanla solar ve yenilemeye ihtiyaç duyar.

•    Eyeliner Nedir? Kirpik diplerine siyah boya uygulanarak gözlere derinlik verilen işlemdir.
•    Kaş Konturu Nedir? Kaşları bir şekilde seyrek olan(dökülen veya doğuştan)kişilerin kaşlarını belirginleştirmek için yapılır. Aynı zamanda kaş şekillendirmek içinde kullanılır.
•    Dudak Konturu Nedir? Kişinin istediği renk doğrultusunda uygulama yapılarak kalıcı ruj elde etmesi sağlanır.

Show Makyajı

Oldukça ağır bir makyaj çeşididir. Canlı ve dikkat çekicidir. Sahne showlarında kullanılır. Renkler korkusuzca birbiri ile bütünleşir. Kimi zaman kişinin yüzünde motifler bile yer alır.

Dizi Makyajı

Oyuncuların yüzlerinde ki kusurları kapatmak için kullanılır. Aynı zamanda setteki ışık ve ortamdan kaynaklanan kamerada patlamayı önlemek içinde bazı teknikler vardır. Yüz şekline göre açıklı koyulu ten ürünleriyle yüze boyut kazandırılır Amaçlanan onları göz alıcı ve havalı göstermektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar