Göz Kayması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Göz Kayması gözün hareketini sağlayan kasların bir biriyle uyumsuz şekilde çalışmasıdır. Göz kayması doğuştan olabileceği gibi sonradan çocukluk döneminde besin zehirlenmesi, gözün yaralanması, kabuklu deniz mahsullerinin yenmesi sonucu zehirlenme, beyin travması ya da herhangi nedenle ortaya çıkan göz de görüş kaybın gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir.
Göz Kayması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Bundan dolayı aslında göz kaymasının nedeni çoğunlukla belirsizdir. Genellikle iki yaşından sonra ortaya çıkan göz kayması genetik değildir belli çevresel sebeplerden dolayı ortaya çıkmış olabilir.

Bunun yanında ailede göz kayması olan kişilerin çocukları bu sağlık problemi yönünden risk altın dalardır. Ondan dolayı bu risk grubundaki aileler çocuklarında bu gibi durumlarla karşılaşırlarsa en kısa sürede bir göz taraması yaptırmalılardır. Göz kayması sürekli olmayabilir. Günün belli saatlerin dede kendini gösterebilir. Bu gibi durumlar dada dikkat edilmelidir.

Göz kayması yaşayan kişiler aynı anda bir nesneye iki gözüyle bakamazlar. Göz kayması yaşayan kişi zamanında tedavi edilmez ise beyin gözden gelen görüntüyü kendiliğinde yok kabul edecek ve böylece kişide ya göz tembelliği ya da kalıcı olarak gözde görme kaybı gibi büyük sağlık sorunuyla karşılaşabilir.

Bebekler dede doğumdan sonraki ilk aylarda göz kayması surunu ile karşılaşılır. Bu genellikle 5(beş) ya da 6(altı) ay gibi sürelerde geçer. İlk aylarda bebek renkleri, ışığı yani dış çevreyi tam ayırt edemez ondan dolayı ilk aylarda göz kayması normal kabul edilir. Bu süre uzayıp hala bir ya da iki gözünde aynı problem devam ediyorsa mutlaka bir göz hekimine başvurulmalı.

Göz Kayması Nasıl Tedavi Edilir?

Göz kaymasında erken tedavi büyük önem taşır. Geçer beklemekte fayda vardır diye düşünülmemelidir. Erken teşhis bu her sağlı sorununda olduğu gibi göz kayması problemin dede çok önemlidir. Kişi erken teşhis sayesinde hem dış görünüşünde bir şey kaybetmemiş olur olarak hem de görme yetisinde mahrum olmamış olur.

Göz kayması neden olur? bu yazımızıda okuyabilirsiniz.

Teşhisi konan köz kayması rahatsızlığı gözlük, göz bandı veya ameliyat ile kendi sağlığına kısa sürede kavuşur. Göz bandı tek gözde kayma olursa uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu sayede kayma olan göz iyileştirilmeye çalışılır. Gözlük Göz bozukluğunda dolayı yaşanılan göz kaymasında tedavi yöntemi olarak kullanılır. Gözlük kişinin odaklanma problemini çözmüş olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar