Doğum Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli

Hamilelik döneminde annenin dikkat etmesi gereken birçok çeşit konular vardır. Çünkü hamilelik dönemi boyunca annenin hem fiziksel hem duygusal olarak farklı ve yeni bir dönem içinde olmanın yanı sıra anne göstermiş olduğu her hareketinde karnındaki bebeği de düşünmesi gerekecek bir döneme girmiş bulunmaktadır.
Doğum Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli

Gebelik Ve İlaç Kullanımı

Annenin hamilelik süresince çok dikkat etmesi gereken konuların başında ilaç kullanımı gelmektedir. Çünkü bu hamilelik döneminde almış olacağı her ilaç sadece anneyi değil anneyle birlikte bebeği de etkileyecektir. Bu sebepten dolayı annenin gebeliği boyunca doktoruna danışmadan tek bir ağrı kesici dahi hiçbir ilaç almaması gerekmektedir. Doktorun vermiş olduğu ilaca da annenin harfiyen uyması gerekmektedir.

Gebelik Ve Beslenme

Gebelik boyunca annenin diğer dikkat etmesi gereken konular başında beslenme düzeni gelmektedir. Beslenme düzeni hem annenin yeteri miktarda ve normal bir hızda beslenerek kilo alması için hem de bebek sağlığı için değerli ve gerekli besin maddelerini almış olması gerekmektedir.

Hamilelik süresi boyunca uyuşturucu, alkol, sigara gibi maddelerden uzak durması gerekmekte fazla kafein tüketmemesi gerekmektedir. Her insan gibi hamilelik boyunca annenin temizliğine ve hijyenine dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü hamileliğinde annenin alabileceği ufak bir enfeksiyon veya hastalık anneyle birlikte bebeği de etkilemektedir.

Yüksek ateş, az dahi olsa kanama varlığında, şiddetli kusma, bulantı, baş ağrısı gibi şikayetlerde vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerekmektedir. Çünkü normal hayatımızda fazla önemsemediğimiz bir şikayet gebelik döneminde hem anne hem bebeğin sağlığı için önemli bir sorunun habercisi olabilmektedir. Annenin tahlil zamanlarına ve doktor randevu zamanlarına geciktirmeden zamanında uyması gerekmektedir.

Anne ve bebek için yapılacak her bir tahlilin belli vakitleri bulunmaktadır. Ertelendiği vakit çok geç kalınmış olabilmektedir. Hamilelik boyunca yüksek topuklu ayakkabılar giyilmemeli bunun yerine düz veya 2, 3 cm topuğu olan ayakları sıkmayan ayakkabılar tercih edilmelidir. Rahat vücudu sıkmayan kıyafetlerin tercihi hem anne sağlığı için hem bebek sağlığı için hamilelik dönemi boyunca iyi olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar