Bordo Bereli Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek, TSK Bordo Bereli Başvurularına Kimler Başvurabilecek

Genç erkekler bordo bereli başvurularına yoğun derecede ilgi göstermektedir. 2018 yılında yapılan duyurulara göre bordo bereli subay ve astsubay başvuruları Ocak ayından beri devam etmektedir.
Bordo Bereli Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek, TSK Bordo Bereli Başvurularına Kimler Başvurabilecek
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açmış olduğu başvuru kontenjanı kısa zamanda dolacak gibi görünüyor. Peki bordo bereli başvurusu nasıl yapılır, gerekli şartlar nelerdir, bordo bereli başvuruları ne zaman son erecek? Bordo bereli başvurularına kimler başvurabilir? Merak edenler için tüm detaylar yazımızda...

Bordo Bereli Başvuruları Nasıl Yapılır?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılmış açıklamalar doğrultusunda 2018 yılında 900 bordo bereli alımı yapılacaktır. Biliniyor ki bordo bereli başvurusu 15 Şubat 2018 tarihine kadar devam etmekteydi. Bu tarihten sonra alım yapılmayacağı da bilinen şartlar arasındadır.

Bordo bereli başvuruları için öncelikle bir ön başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. İşlemlerin online mecralardan yapılması mümkündür. Şahsen, posta, dilekçe ya da herhangi bir şekilde yapılan başvurular dikkate alınmamaktadır. Formun doldurulmasından sonra aday numarasının yer aldığı belge çıktı haline getirilmelidir. Daha sonra ise elde edilen form ile başvuru merkezlerinden ilgili dallarda başvuru kabulleri gerçekleştirilecektir.

Bordo Bereli Başvuruları İçin Gerekli Şartlar

9 Ocak ve 18 Şubat 2018 tarihlerinde yapılan bordo bereli başvurusu için adayların bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Buna göre başvuru sahiplerinin T.C vatandaşı olması, en az lise mezunu olması, sicillerinin temiz olması, Harp okulları için 1998 ve sonrası doğum tarihine sahip olmak, Astsubay MYO için 1997 ya da sonrası doğumlu olmak ve boyu kilo oranını sağlaması gerekmektedir.

Bordo Bereli Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek?

Bordo Bereli başvuruları için zaman sınırı bulunmaktadır. 2018 yılından yapılmış olan alımlar 18 Şubat itibariyle sona ermiş bulunuyor.Fakat bordo bereli olmak isteyenler bu duruma üzülmemeli. Çünkü gelecek sene de yine 9 Ocak ve 18 Şubat tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından alım yapılacağı tahmin edilmektedir. Bu nedenle adayların takipte olması önerilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar