Bakımlı Saç Arıyorsanız Bu Uyarılara Kulak Verin!

Saç bakımı, saçlarımızı canlı tutmak ve korumak için yapılan uygulamadır. Saçlarımız, vücudumuzun en özel ve önemli aksesuarıdır. Saçlarımızın iyi görünmesinin temelinde doğru bakımı yapmak vardır.
Bakımlı Saç Arıyorsanız Bu Uyarılara Kulak Verin!
Saçlarımız o kadar hassastır ki doğru bakımı yapmazsak uzamaz, matlaşır, cansızlaşır hatta küsebilir. Bu bir şaka değil, saçlarınızı iyi tanımaz ve ihtiyacı olan bakımı sağlamazsanız birçok sorunla yüz yüze kalabilirsiniz. Bilinçsizce yapılmış bakım ve uygulamalar saçınıza sadece zarar verecektir. Bu da hiç birimizin isteyeceği bir durum değildir. Bu yüzden yapılacak en iyi şey, saçımızı ve cildimizi iyi tanımak, ona istediği özeni ve bakımı sağlamaktır. Saç bakımı dendiğinde aklınıza ilk olarak kuaföre gidip türlü işlemler yaptırmak gelmesin. Saç bakımı, doğru şampuan seçimiyle başlamalıdır.

Bakımlı Bir Saç İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Saçınıza uygun şampuan ve saç kremi seçmeniz gerekmektedir. Saçınızda zamanla değişimler olacaktır. Saçınızda kepek ya da kuruluk olduğunda kullanmış olduğunuz şampuanın saç kremini seçmeniz iyi olacaktır. Çünkü aynı marka şampuan ve saç kremi birbiriyle ilişkilidir. Bunu yanı sıra kullanacağınız destekleme ürünlerinin de aynı marka olmasına özen gösteriniz. Bu şekilde saçınızın dönemsel değişikliklerine fayda sağlayabilirsiniz.

Saçınızı doğal kürlerle beslemekte oldukça faydalıdır. Saçınızın nem dengesini sağlamak için yumurta, bal ve zeytinyağı karışımdan faydalanabilirsiniz. Bu doğal kür saçınızın köklerini beslerken yıpranmış kısımlarına da iyi gelecektir. Tüm saç tipleri için uygun bir bakım kürüdür. Şampuanınıza ekleyeceğiniz çeşitli yağları da saçınızın keratin yapılanması için kullanabilirsiniz. Örneğin; argan yağı ve sarımsak yağı saçlar için müthiş etkilidir. Argan yağını nemli ya da kuru saça uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonrasında saçınızdaki parlaklığı ve onarılmayı fark etmemeniz imkansızdır.

Yıpranmalara Karşı Yapılması Gerekenler 

Saçlarınızı çok sık ve uzun süreli işleme maruz bırakırsanız, çok çabuk yıpranma ve kopma eğilimi gösterecektir. Özellikle nemliliğini ve canlılığını yitirip sertleşecektir. Bu sebeple saçınıza yüksek ısı ya da çok fazla kimyasal içeren ürünler uygulamaktan kaçının. İçeriğinde bal, zeytinyağı, süt, Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı gibi doğal içerikli bakım maskeleri ve şekillendiriciler kullanmaya özen gösterin. Hatırlamakta fayda var ki saçlarımız cildimizden beslenmektedir. Bu sebeple, cildimizin ihtiyaçları nasıl dönemsel değişiklik gösteriyorsa saçlarımız da aynı değişikliği göstermektedir.

Saç tipinize uygun şampuan seçmek ve doğru uygulama son derece önemlidir. Bunun yanında saç kremleri, saç bakım maskeleri ve saç kürleri de doğru seçilmelidir. Bakımlı ve güzel saçlar sadece bunlarla kalmayıp haftalık ya da aylık bakım seansları, şekillendiriciler, dökülme önleyici ürünlerle de desteklenmelidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar