ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİ

Kıbrıs denizle içiçe, kültürel zenginlikleri, tarihi açıdan eşi benzeri olmayan bir dokuya sahipliği, doğası ile meşhur olup en önemli turistik kenti olan Girne de bulunan üniversiteleri ile de öğrenci dünyasına adeta hizmet vermek için vardır.
ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİ
Burada öğrenim görmek ve en önemlisi yaşam tecrübesi kazanmak bir birey için inanılmaz bir farklılıktır. Burada samimi bir kültür vardır. Hoşgörü vardır, ada insanları özellikle öğrencileri misafirperverlik ve sıcaklıkla karşılarlar. Dünyanın dört bir yanından gelen insanlara da ev sahipliği yapmakta ön sıralarda yer alır. Ana dilin Türkçe olması sebebi ile de Kıbrıs eğitim öğrenim görme açısından tercih sebebidir. Kıbrıs ta yaşam diğer ülkelere nazaran çok daha makul yaşam şartları içerisindedir.

Uluslararası Final Üniversitesi 2015 yılında Girne ilçesinde kurulmuştur. Bünyesinde 5 fakülte 1 yüksekokul bazında 13 programla eğitim öğretim faaliyetleri sürmektedir. Üniversitenin yegane amacı toplumda yer almak ve akademik başarılar ile kariyer fırsatı yaratabilmektir. Vizyon olarak her zaman uluslararası gelişmelere karşı duyarlı ve yakın olmayı ilke edinmiş, mezunlarının ilgili kariyerde en üst seviyelerde olma şansını yakalamaları açısından liderlik vasfını kazanmalarını hedeflemişlerdir.

Üniversitede Kazanılan Olanaklar
Uluslararası Final Üniversitesinde öğrencisine kaliteli bir eğitim verir, kariyer dışında beceri imkanı verir, istediği alanlarda uygulama şansı verir, mezuniyet sonrasında iş imkanı verir, Girne'de hem güvenli hem huzurlu bir sosyal hayat şansı verir.

Üniversitede Engellilere Verilen Olanaklar
Uluslararası Final Üniversitesinde engelli öğrencilerle ilgili de sunulan imkanlar vardır. Engelli park yerleri, rahat geçebilmeleri için büyük kapılar, rampalar, engelliler için tuvalet, sosyal imkanlar ve içeride rahat dolaşabilmesi için geniş koridorlar imkanı sunulmuştur. Ayrıca engellilerle ilgilenecek bir danışman da vardır. Bu da engelli öğrencilerin diğer öğrencilerle olan kaynaşmasına sebep olarak aktif olmasını sağlamaktadır.

Uluslararası Final Üniversitesinde burs imkanı da mevcuttur. Şehit çocuklarına, branşlarında üstün başarı sağlayan öğrencilere ve üst düzey sporculara burslar verilir. Üniversitenin derslikleri son derece konforlu ve donanımlı olarak dizayn edilmiştir. Kantin ve kafeterya da hem öğrenciler hem çalışanlar için yeterli kapasitede olup hem sağlıklı, hem temiz hem de uygun fiyata sunulmaktadır.

Sağlık açısından da kampüs içerisinde ayakta tedavi hizmeti verilmektedir. Tüm öğrencilere sağlık sigortası yapılmaktadır. Psikolojik danışmanlık servisi her zaman aktif olup üniversite hayatında uyumsuzluk yaşayan her öğrencinin yanında olma amacını taşır. Üniversite dahilinde spor aktiviteleri de bulunmaktadır. Öğrencilerin ilgileri, bilgileri ve tecrübeleri doğrultusunda hem kendini değerlendirme hem de ispat etme anlamında yardımcıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar