TEKNOLOJİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER VE YANLIŞ BİLİNENLERDEN BAZILARI NELERDİR?

Son Zamanlarda Üst Model Ve Yüksek Kalite Telefon Kullanmanın Popülerleşmesi

Örneğin telefonlarda kamera piksel seviyesinin yüksekliği telefonunuzun güzel fotoğraf çekebileceğini göstermemektedir.
TEKNOLOJİ HAKKINDA BİLİNMEYENLER VE YANLIŞ BİLİNEN LERDEN BAZILARI NELERDİR?
Yapılan bazı karşılaştırmalar gösteriyor ki düşük megapikselli bir telefonun, yüksek megapikselli bir telefondan daha iyi ve net fotoğraf çekebiliyor. Bunun sebebi sadece megapikselin iyi ve net fotoğraflar elde etmek için yeterli olmamasıdır. Kullanılan lensin kalitesinin de fotoğraf kalitesini belirlediği unutulmamalıdır.

Telefonun Şarjının Tamamen Bitmeden Şarja Takılmasının Yanlış Olduğu İnancı
Çağımızda kullanılan lityum-iyon bataryalarda pil seviyenizin düşüklüğü yada yüksekliği şarj etme esnasında sorun teşkil etmemekte fakat telefonunuzun batarya türüne göre değişkenlik göstermektedir.

Telefonunuzu Geceleri Şarja Takılı Bırakmak Zararlıdır

Eski piller için zararlıdır, fakat günümüzde kullandığımız gelişmiş ve kullanışlı bataryalarda bu durum söz konusu bile değildir. Eski bataryalar gece boyunca şarja takılı bıraktığınızda zarar görürken, yeni kullanılan bataryalarda dolum tamamlandığında otomatik olarak elektrik akımı durduruluyor. Telefonların uykudayken şarjda bırakılması bataryanızın ömrünü kısaltmıyor. Bataryalar %100 doluma ulaştıkları anda şarjla ilişkileri kesiliyor.

Arka Planda Açık Bırakılan Uygulamalar Telefonu Yavaşlatır

Yeni çıkan telefonlarda arka planda uygulamaların açık bırakılması geçişi daha kolay ve hızlı sağlamak içindir. Arka planda çalışır halde bulunan uygulamalar çok az enerji tüketir bu yüzden telefonu yavaşlatmazlar.

Bazı uygulamalardan dolayı telefonunuz yavaşlayabilir bu sorunu o uygulamanın kendisini kapatmakla çözümleyebilirsiniz fakat arka planda uygulamaların açık bırakılması sakıncalı değil aksine yeni üretilen telefonların olmazsa olmaz gördüğü bir özelliktir.

Bilgisayarınıza Ne Kadar Çok Antivirüs Programı Yüklerseniz O Kadar Çok Korunur

Yüklediğiniz antivirüs programların çokluğu birbirini etkiler yani programlar birbiriyle çakışırlar. Daha çok antivirüs programı kullanırsam bilgisayarımı daha iyi koruyabilirim düşüncesi yanlıştır. Güvendiğiniz tek bir antivirüs programını kullanmanız bilgisayarınızı korumanız için daha etkili olacaktır.

Bilgisayarın Isınmasını Önlemek İçin Kasa Kapağının Açık Bırakılması

Teorik olarak ısınmasını engelleyebilir fakat kasa kapağının açık kullanılması fanların toz tutmasına sebep olacaktır. Oluşan tozlanma fanların çalışmasını engellemektedir. Kasa kapağının açık bırakılıp kullanılması sadece fanlar için değil kasanın içindeki diğer kısımlar içinde zararlıdır. Kasa kapağının kapalı tutulması daha iyi bir seçimdir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar