KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİ

Üniversite öğrencilik hayatı içerisinde meslek edinme ya da bir mesleğe yönelik ilgi yanısıra teorik olarak da yanaşma, sorgulama dönemidir. Bunun yanı sıra üniversite hayatı yeni bir sosyal çevre kurulması açısından da ayrı bir yerdir.
KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA BİLGİ
Kuşkusuz üniversite hayatı sadece ders ve okul olarak düşünülmemelidir, üniversiteli olmak demek eğitim süresi içerisinde sosyal açıdan, kültürel açıdan ve sportif açıdan da değerlendirme dönemidir. Bu aktiviteler her öğrencinin hayatında olmalıdır.

Kıbrıs'ta üniversite okumak öğrencilere bu anlamda son derece yaşam açısından rahat ve güvenilir bir ortam sağlamaktadır. Ek olarak farklı kültürlere sahip kişilerle de tanışma fırsatı doğmaktadır. Kıbrıs'ta nerdeyse 9 ay süren bir yaz havası hakimiyeti olduğundan barınma olanaklarının da yüksek seviyelerde olması öğrencilerin tercih sıralamasında yer almasında etkilidir.

Kıbrıs İlim Üniversitesi 2013 yılında kurulmuş genç bir üniversite olup, Ozanköy'dedir. Ozanköy özellikle öğrenciler arasında turistik açıdan olsun kültürel açıdan olsun tercih edilen bir şehirdir. Üniversite kampüsü Girne'ye 1,5 km uzaklıktadır.

Deniz ve dağ manzarası ile son derece zengindir. Üniversite genç bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede hızlı gelişmeler kaydederek çeşitli akademik birimler oluşturmuş ve bunlardan büyük başarılar elde etmiştir. Bunlardan bazıları Sağlık Bilimleri, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesidir. Akademik birimlerin altında da Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisi mevcuttur.

Üniversitede Kampüs Yaşamı

Üniversite eğitimi sadece dersler ve uygulamalar değildir. Üniversite gençliğinin sosyal ihtiyaçlara da, aktivitelere de, eğlenceye de ihtiyacı vardır. Üniversite kantini ev yemeklerini aratmayacak derecede çeşitli ve anne eli lezzetindedir. Yemek saatleri dışında iken öğrenci bilardo, satranç gibi oyunlarla da zamanını geçirebilme şansına sahiptir. Üniversite kaliteli zaman geçirme misyonunu her zaman taşır.

Üniversitede Sosyal Faaliyetler

Üniversitede her öğrenci ilgi alanına göre bir kulübe yazılabilmektedir. Bu açıdan son derece gelişmişlik hakimdir. Dans kulübünden fotoğraf kulübüne, müzik kulübünden tiyatro kulübüne kadar geniş bir seçim skalası bulunmaktadır. Hatta talepler doğrultusunda yeni kulüpler de açılmaya elverişli bir ortam hakimdir.

Kıbrıs İlim Üniversitesi bir butik üniversite niteliğindedir. Buna rağmen eğitim kalitesi açısından oldukça farklı klas niteliklere sahiptir. Fakültenin akademisyenleri en bilinen üniversitelerinde görev yapmış son derece profesyonel bilim insanlarından oluşmaktadır. Butik üniversite olması sebepli bu aradaki akademisyenler öğrencileri ile bire bir ilgilenir.

Kıbrıs İlim Üniversitesi öğrencilerine teorik eğitim dışında pratik eğitimde verme eğiliminde olup buna istinaden var olan laboratuvarlar öğrencilere açıktır. Sınıflarda da aynı konfor sözkonusu olup teknoloji boyutunda donatılmıştır. Üniversitenin kütüphanesi de zengin içeriği ile beklentilere cevap verebilecek düzeydedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar