GÜNLÜK MAKYAJ NASIL YAPILMALI?

Günlük makyaj yaparken doğallık ön plana çıkartılıp özen gösterilmelidir. Aynı zamanda günlük makyaj kısa ve pratik olmalıdır. Cildimizin temizliği doğal makyajda en önemli etkendir.
GÜNLÜK MAKYAJ NASIL YAPILMALI?
Nemlendirici günlük makyajda büyük bir rol oynamaktadır. Nemlendirici kullanmıyorsanız ve makyajınızın uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız makyaj bazı kullanabilirsiniz. Makyajınızın hem uzun süre kalmasını hem de sürülecek makyaj malzemelerin daha kolay yayılması ve düzgün durmasını sağlayacaktır. Teninizi hazırladıktan sonra üzerine öncelikleten renginize uyumlu fondöten ve ya BB kremi sürmelisiniz.

BB kreminizi normal krem sürer gibi değil de makyaj süngerinizle tampon hareketleri ile sürüp cildinize yedirmelisiniz. Yüzümüzün en hassas yeri olan göz kapaklarımız ve göz altlarına ince damarları,  göz altı kızarıklık, morlukları, gizlemek için kapatıcı kullanmalısınız.  Kapatıcıyı makyaj süngeri ile değil yüzük parmağımız ile daireler çizerek yedirmelisiniz.

Özel Tonlara Yer Verin
Göz farı uygulamak için kullana bilinecek tonlar;  toprak tonları, bakır tonları ve şeftali tonlarıdır. Gözlerde doğallığı yakalamak için ten renginizin 1-2 ton koyu renklerini kullanmalısınız. 2 ton far rengi doğal ve günlük makyajınız için yeterli olacaktır.  Göz dibinize açık yon göz ucunuza koyu ton sürmelisiniz. Doğal makyajımızda eyeliner kullanılmaz. Eyeliner görüntüsünü yakalamak için üst kirpiğinizin alt kısmına (içte kalan kirpik diplerine) yumuşak uçlu siyah göz kalemi sürülebilir. Bu sayede eyeliner kullanmadan eyeliner görüntüsü yakalanmış olunacaktır.

Kirpikler için rimel kullanmadan önce kirpik kıvırıcı ile kıvrım hareketi yapabilirsiniz. Rimelden sonra kirpik kıvırıcı kullanılmaz bu şekilde kullanılırsa kirpikleriniz kırılacaktır. Rimel kullanırken kirpikleri tarama işlemi yapılmalıdır, kirpik tarar gibi rimel sürmeniz daha doğal bir görüntü oluşturacaktır.

Dudaklarınızda dolgun ve fresh bir görüntü sağlamalısınız. Rujunuz ne kadar doğal olabildiğinizi gösterecektir. Doğal, günlük makyajınızda kırmızı, bordo, mor, metalik, koyu pembe tonları kullanılmamalıdır. Öncelikle dudak nemlendiricinizi sürülmelidir. Ruju sürmeden önce süreceğiniz ruj renginden 1 ton açık olan dudak kalemi kullanılmalıdır. Dudak kalemi ile dudağınızın çevresini çerçevelemelisiniz. Daha sonra rujunuzu çizdiğiniz çerçeveden dışarı çıkmadan sürebilirsiniz. Süreceğiniz ruj rengi kullandığınız far var ise benzer tonlarda olmalıdır.

Günlük makyajda allık kullanımı için açık tene sahip olanlar, pembe rengin tonlarında allık seçilmelidir. Koyu cilt rengine sahip olanlar ise şeftali ve kahverengi tonları kullanmalıdır. Günlük makyajınızda ışıltılı allıklar kullanmamalısınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar