ERKEK BEBEK BATTANİYESİ NASIL ÖRÜLÜR?

Bebek battaniyeleri kadınların sıkça işledikleri el işleri arasında yer almaktadır. Birçok model ve tasarımın yanı sıra eğlenceli işlemesi ile de öne çıkıyor.
ERKEK BEBEK BATTANİYESİ NASIL ÖRÜLÜR?
Bu anlamda yeni ve şık tasarımları olan erkek bebek battaniye modelleri arasında artık iplerden de işlenen modeller bulunuyor. Yalnız bu durumla sınırlı olmayan battaniye modelleri aynı zamanda değişik tasarımları ile de göz dolduruyor. Özellikle dilimli modeller hem rahat işlemesi hem de kolay olması ile en çok tercih edilenler arasındadır. Yeni ve şık bir model olan battaniye için;

Malzemeler
•    5,0 numara örgü şişi
•    4 yumak ip ( renk ve marka tercihi tamamen size kalmıştır)

Yapılışı
Öncelikle şişe en az 180 ilmek yani 90 çift atarak şişe ipi dolayın. Sonrasında ise ilk 5 sırayı bir ters bir düz olarak işleyin. Sonra dilimli olması için 10 ilmek düz 10 ilmek ters her sırada böyle işleyerek battaniyenin boyu oluncaya kadar işlemeye devam edin. Ardından yine 5 sıra lastik işleyerek battaniyeyi bitirin.

Sonrasında ise battaniyenin ters kısmına battaniyeden en az 3 santim eksik bir sünger ve battaniyeye uygun bir kumaşı içten dikin. Ardından battaniyenin dış tarafına; boncuk, inci veya kurdele ile süsleyebilirsiniz. Süsleme boyutu tamamen sizin hayal dünyanıza kalmıştır. Ayrıca bu modeli yeni başlayanlarda rahatlıkla işleyebilirler.

Yeni Örnekleri Merak Edenler
Günümüzde eskiye hızla dönüşün başlaması ile birçok yeni ve şık modellerde sandıklardan çıkmaya başladı. Bu anlamda özellikle; figürlü modeller oldukça ilgi görüyor. Şirinler, çizgi kahramanlar veya başka tasarımlar genellikle bebek battaniyesi örnekleri arasında en tercih edilenler oluyor. Bu modelleri tığ veya şiş üzerinde örnekleri de bulunmaktadır. Burada her sırada ne yapıldığı dikkate alınır. Özellikle sıra tespiti ve atlamadan işlemek önemli detaydır. Ayrıca ters ve düz olarak ele almalı ve bu doğrultuda işlemelisiniz.

Özellikle yanlış yapılan her el işi sökmeyi ve tekrar bir zahmeti gerektiriyor. Bu da boşa zaman kaybı demektir. Bu yüzden işlerken biraz dikkatli olmakta fayda vardır. Ayrıca battaniye işlerken özellikle iplik tercihi de önemlidir. Farklı bir bakış açısı söylemek gerekir ise lif ipi ile battaniye işlemek daha şık ve daha kalın gösterecektir. Lif ipi hem iki katlı olduğu için hem de daha yumuşak dokusu olduğu için bebek battaniyelerinde şık durmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar