ANKSİYETE (KAYGI BOZUKLUĞU) TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ?

Anksiyete denilen psikolojik rahatsızlık anks yani ‘’kaygı’’ kelimesinden geldiği bilinmektedir. Yani anksiyete bir kaygı durum bozukluğudur. Bu psikolojik rahatsızlığı biraz açalım isterseniz.
ANKSİYETE (KAYGI BOZUKLUĞU) TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ?
Anksiyete; engellenemeyen, akla getirilen kötü senaryoların olma olasılığının çok düşük hatta sıfır olsa bile, insanı korkutan, sürekli endişeli hale sokan bir rahatsızlıktır.

Anksiyete Genetik Mi Yoksa Çevresel Midir?
Birçok hastalıkta olduğu gibi psikolojik rahatsızlıklarda da genetik faktörü çok önemli bir etkiye sahiptir. Genetik faktöründen kasıt, insanın doğuştan getirdiği kalıtsal özelliklerdir; ten rengimizden, fiziksel yapımıza hatta psikolojik hastalıklara kadar, sizin de bildiğiniz gibi bir doktora gittiğinizde standart sorulardan bir tanesi de ailede benzer rahatsızlığı olan var mı sorusudur.

Peki, kalıtsal özelliklerimizin dışında çevresel faktörler ne kadar etkilidir? Çevresel faktörlerde bir hastalığın gelişiminde çok önemli bir yer tutmaktadır. Olaya ansksiyete tarafından bakacak olursak, günümüz insanlarının şehir hayatları içerisinde sürekli bir kazanma, yarış, bir yerlere yetişme çabası içerisinde bulunması, insanları olağan bir kaygı durumuna sokmaktadır.

Anksiyetenin Tedavisi Mümkün Mü?
Anksiyete için hem tıbbi ilaçlar hem de bitkisel kür tedavileri kullanılmaktadır. Psikolojik ilaçların insanlara pek fayda sağlamakta ve bu konuda uzman desteği almak elbette ki çok önemlidir. İntihar, kendine zarar verme eğilimi gibi durumda olan ağır vakalar için ilaç kullanımı belki uygun olabilir fakat son aşamaya gelmemiş insanların psikoterapi, bitkisel kürler gibi tedavi yöntemlerini kullanabilirler.

İbrahim Saraçoğlu’nun kaygı bozukluğu için önerdiğim ıspanak kürünü Youtube üzerinden dinleyip uygulayabilirsiniz. Saraçoğlu ıspanağın mucizevi bir bitki olduğunu, kaygı bozukluğuna çok iyi geldiğini, bu tarz yararlı bilgilerin bilimsel veriler sonucunda ulaşıldığını ve yıllarını aldığını altını çizerek anlatmaktadır.

Psikoterapi, ilaçsız tedavi anksiyete için kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Psikoterapide sorunların temeline inilerek, kişinin farkındalık kazanarak sıkıntılı yönlerini tedavi etmesini sağlayan bir tedavi biçimidir. Ülkemizde de giderek yaygınlaşmaktadır. Yapacağımız kısa bir internet sörfünden sonra ilinizde ya da Türkiye’deki doktorlara konu ile ilgili başvurabilirsiniz Günümüzde bu konuda destek almak isteyenler uzman doktora giderek destek alabilirler ve modern tıbbın imkanlarından yararlanabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar