UBER TAKSİ NEDİR? UBER TAKSİ HİZMETİ NASIL KULLANILIR?

Uber taksi, akıllı telefonlara indirilen bir uygulama yardımı ile insanları gideceği yere tarif etmelerine gerek kalmadan ayrıca nakit para ödemesi yapmadan istediği özel taksi bulup olduğu yere çağırma uygulamasıdır.
UBER TAKSİ NEDİR? UBER TAKSİ HİZMETİ NASIL KULLANILIR?
Uber kullanıcıları için kolay ulaşım, fiyat bilgisi, ulaşım süresi, istenilen araç tipi gibi özellikleri kişinin kendisi belirlemesi gibi güzellikler sunar.

Uber, teknolojik bir telefon uygulamasıdır. Android, Iphone gibi akıllı telefonlara indirilerek kullanılmaktadır. Kişilere ulaşımı Kredi Kartı ile alışveriş yapma özelliği sunar. Seçenek sunularak özelleştirilmiş, isteğe bağlı ve tercihe bağlı tarzda ulaşım bir tek tuş ile hizmete sunulmaktadır.

İletişimin faydalarından yararlandıran bu uygulama ile kolay, pratik ulaşım sağlamak isteyenlere, teknolojinin kolaylıklarıyla hizmeti kişinin ayağına kadar sunmaktadır.

Uber Nasıl Kullanılır?

•    Uber uygulaması internet tarayıcısında kendi web sayfasından üye olunarak indirilebilmektedir.

•    Akıllı telefonların uygulamalar sekmesinden telefona indirilebilmektedir.

•    Oluşturulan kişiye ait bilgiler ile almak istediği ulaşım şeklini belirleyebilir.

•    Taksi haricinde kişiye tekne, otobüs gibi özel araçları

•    Araç sahipleriyle birlikte tarama yaparak kişiye en yakın konumda bulup kişinin yanına kadar gelmesini sağlamaktadır.

 Şehir içinde ulaşımın en kolay yolunu sunan bu uygulama son zamanlarda çok tercih edilse de normal taksi gibi değildir telefonla ya da uygulama ile hizmet verir. Büyük tartışmalara neden olan bu uygulama dünya da üç yüz on beş ülke ve bizim ülkemizde sadece İstanbul’da uygulamaya konulmuş yakın bir zaman da ülkemizde bu uygulamanın kaldırılması tartışılmaktadır. 

Uber Taksinin Diğer Taksilere Göre Farkları Nelerdir?

Sanal bir alışveriş olanağı değildir. Birebir ulaşım uygulaması olarak günümüzde kullanılmaktadır. Bilindiği gibi taksi durdurup ya da telefon ile aranıp taksi çağrılmaktadır. Uber bundan farklı olarak telefonun uygulamasına girerek kişiye en yakın özel aracı tespit edip çağırmasıdır.

Bilinen normal sarı taksilerde, mutlaka nakit ödeme yapılmalı ve gidilecek yer tarif edilmedir. Uber kullanıcıları, ekranda gidecekleri yeri ve o anki konumunu belirterek hem varış sürelerini öğrenebilir hem de Kredi Kartı ile ödeme yapabilmektedir. Ayrıca şimdi bu teknoloji geliştirilerek özel otobüs ve tekne olarak ta seçeneklerini genişletmeye hazırlanmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar