SARAHAH NEDİR? NE İŞE YARAR? NASIL KULLANILIR?

Yeni bir uygulama olan ve Suidi Arabistanlı Zain-al Abidin Tawfiq'in kurmuş olduğu uygulama olan sarahah Arapçada dürüstlük anlamındadır.
SARAHAH NEDİR? NE İŞE YARAR? NASIL KULLANILIR?
Popülerliği günden güne artan uygulama anonim mesajlar alınmasını ve gönderilmesini sağlayan bir uygulamadır. Günümüzde sosyal medyada yerini almış olan uygulama ABD, Avusturalya ve İngiltere gibi birçok ülkede kullanılan bir uygulama olarak ilk sıralarda yer almaktadır.

Dünyaya Yayılan Uygulama Sarahah

İndirmesi 100 milyonu bulan sarahah oldukça popüler olmakta ve dünyada yayılımı hızla artmakta olan bir uygulamadır. Dil olarak İngilizce ve Arapça olan dili ile kullanımı günden güne artmaktadır.

 Sarahah Uygulaması Nasıl İndirilir?

•    Öncelikle sarahah hesabı açarak kendinize profil oluşturun.

•    Ücretsiz üye olarak hesap oluşturun,

•    sarahah.com sitesine giriş yapın,

•    Kaydol butonu olan registar butonuna basın ve hesap oluştur kısmını tıklayın,

•    E posta adınızı ve şifrenizi belirleyerek üyeliğinizi oluşturun.

Artık sarahah uygulamasından diğer insanlarla kolaylıkla iletişime geçebilirsiniz. Soru ve mesaj atıp birbirinizle iletişim sağlayabilirsiniz. İsminiz görünmeden sorularınızı sorabilir ve bu uygulama sayesinde bilgi paylaşımında bulunabilirsiniz.

Telefonunuza indireceğiniz bu uygulama ile yeni dostluklar edinerek arkadaşlarınızla irtibat kurabilirsiniz. Akıllı telefonlara Apple store'dan indirilebilen uygulama ile karşınızdaki kişiden yaş konusunda sıkıntı çekmeden gerçeği aktaran uygulama ile zor durumdan kurtulmanız mümkün.

Sarahah Uygulamasının Tehlikeleri Var mı?

Tawfig'in daha temiz bir sosyal ağ edindirme çabası bazı eleştirmenler tarafından yanlış bulunuyor. Bir uygulamanın zorbalığa teşvik ettiğini düşünen eleştirmenlerin eleştirilerine maruz kalan Tawfiq kullanıcı verilerini de yedeklediğini açıklayarak programı daha da geliştirmeyi hedeflediğini açıklamıştır.

Günden güne tanınan ve kullanılmaya başlanılan bu uygulama birçok kullanıcı tarafından beğenilmektedir. Sarahah uygulamasında iletileri silebilir yada raporlayabilirsiniz. Bu uygulamada ayrıca snapchat'e bağlanmanız da mümkün. İleti göndermek istediğiniz kişinin urlsini biliyorsanız ona mesajlar gönderebilirsiniz. Birçok yönden kullanımı uygun olan uygulamada istediğiniz kişi hakkında yorum yapabilirsiniz.

Karşınızdaki kişi sizi siz istemeden asla bilmez ve kim olduğunuzu anlamaz. İstediğiniz gibi soru sorarak eleştiri yaparak karşınızdaki kişi hakkında yorumlarınızı belirtip fikirlerinizi çekinmeden paylaşabilirsiniz. Kullanıcıların irtibatı ile ilgili bilgilerin yüklenmesinden dolayı şikayet olduğundan bazı özelliklerin kalkmasında karar alınmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar