REYHANIN FAYDALARI NELERDİR? REYHAN NEYE İYİ GELİR?

Sağlığa faydalı bitkiler arasında en biline ve en popüler bitki reyhandır. Şifalı ve değerli bir bitki olan reyhan dünyanın her yerinde popülerliğini korumakta ve farklı yöntemlerde kullanılmaktadır.
REYHANIN FAYDALARI NELERDİR? REYHAN NEYE İYİ GELİR?
Tıbbi amaçlı kullanılan reyhanı bu özelliği geçmişe dayanmaktadır. Mikrop öldürücü etkisi çok faydalı bir bitki haline gelmesini sağlamıştır. Hemen hemen her hastalık için şifa kaynağı olan reyhan bitkisinin başlıca yarar sağladığı rahatsızlıklar şu şekildedir;

Reyhan Bitkisinin Sağlığa Faydaları

Ateş Düşürme Özelliği: reyhan bitkisinin içeriğinde esansiyel bir yağ bulunmaktadır. Bu yağ bitkinin iyileştirme özelliğine sahip olmasına sağlamaktadır. Antibiyotik özelliği sayesinde enfeksiyonlara karşı vücudu korumaktadır. Vücudu alerjik enfeksiyonlardan koruyan reyhan bitkisinin yaprakları kaynatılıp içilmelidir. Böylece enfeksiyonlara karşı vücut direnci artmış olacaktır.

Üst solunum yollarına faydası: virüs ve bakterilere karşı savaşmaya yarayan reyhan bitkisi ayrıca üst solunum yolu tıkanıklığına karşı da faydalıdır. Kronik ve bronşit hastalıklarına iyi gelmektedir.

Kalbe iyi gelir: kalp sağlığına faydası bulunan reyhan kolesterol düzeyini düşürmektedir. Felç ve kalp rahatsızlık riskini düşürmeye yaramaktadır. Ayrıca içeriğinde C vitamini bulundurmaktadır. Büyük ölçüde kan şekerini azaltan reyhan bitkisi kalp krizi riskini azaltmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: reyhan içeriğinde antioksidan bulunduran bir bitkidir. Metabolizmayı güçlendirme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda grip ve soğuk algınlığına karşı vücut direncini yükselten özelliklere sahiptir.

Öksürüğe İyi gelir: reyhan bitkisi öksürük şuruplarının içeriğinde kullanılmaktadır. Bu yüzden reyhan bitkisini direk tüketmek daha etkili olmaktadır. Bir bardak su içine reyhan bitkisi ve karanfil atılarak 10 dakika kaynatılıp tüketmek öksürüğe iyi gelmektedir.

Anti bakteriyel özelliğe sahiptir: gıda zehirlenmesine karşı çok faydalı bitkidir ve içeriğinde bulunan yağ gıda zehirlenmesinden kaynaklanan sorunları önlemektedir.

Cinsel sağlığa faydası: sahip olduğu özellikler sayesinde enerjiyi yükselterek enerjiyi korumaktadır.

Mideye dost: stresten mide ağrısı çeken birçok insan vardır. Bu durum reflü ve ülsere neden olmaktadır. Reyhan içeriğinde anti ülser özelliğe sahip bir bitkidir. Reyhan bitkisi bu özelliği ile mide rahatsızlıklarını da gidermektedir.

Göz sağlığına iyi gelir: günde 10 gram kadar reyhan tüketmek A vitamini desteklemektedir. Reyhan birçok göz rahatsızlığına iyi gelerek göz sağlığını korumaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar