BALKABAĞI TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Balkabağı, kabakgiller ailesinin bir üyesidir. Hem balkabağının kendisi hem de tohumu çok faydalıdır. Balkabağından hem tatlı yapılmaktadır hem de yemeklerde kullanılır.
BALKABAĞI TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Bu da balkabağını hem sebze hem de meyve sınıfına sokuyor. Balkabağının tohumu balkabağının içinde oluşmaktadır. Balkabağı kesildiği zaman içerisinde tohum dolu olduğunu görürsünüz. İçinde gördüğünüz bol miktardaki tohumlar içinden alınır ve kurumaya bırakılır. Bu kurutma işlemi yapılırken direk güneş ışığı almayan bir yerde kurutmak gerekir.

Bu tohumlar kuruduktan sonra ekim zamanı gelince yeni balkabakları elde edebilirsiniz. Bu tohumlar balkabağının kendisi kadar sağlıklıdır. Uygun şekillerde tüketildiği zaman çok faydalı bir tohum haline gelir.

Balkabağı Tohumu  Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Balkabağı, çok faydalı bir besindir. İçinde bol miktarda bulunan tohumlarda en az kendisi kadar faydalıdır. Bu nedenle balkabağını tohumunu da tüketmek gerekir. Bu tohumlar kurutularak kabak çekirdeği adı verilen bir çekirdek türü elde edilir. Gelelim balkabağı tohumunun faydalarına;

•    Balkabağı tohumunun halk arasında yaygın olarak bilinen en büyük faydası bağırsak kurtları ile savaşmasıdır. Bağırsak kurtlarının düşmesi konusunda çok etkilidir. Bağırsakları kurt ve solucanlardan temizler.

•    Özellikle kadınlarda daha çok rastlanan kemik erimesinde çok faydalıdır. Kemik erimesinin ilerlemesini yavaşlatır.

•    Çocuğu olmayanlar içinde kullanılması tavsiye edilir.

•    Hormonları düzenler.

•    Mide bulantısını bastırır.

•    Prostat hastaları içinde çok faydalıdır. Prostat büyümesini durdurur ve prostat kanserlerinde tedaviyi destekleyici özelliği vardır.

Yukarıda belirtildiği gibi balkabağı birçok konuda faydalıdır ve mutlaka düzenli olarak tüketilmesi gerekir.

Balkabağı Tohumunun Tüketim Şekli

Balkabağı tohumunu ister taze ister kavurarak tüketebilirsiniz. Balkabağı tohumu, kabak çekirdeği olarak bütün kuruyemişçilerde satılıyor. İster buralardan temin edebilir isterseniz kendi yetiştirdiğiniz balkabağının tohumu çıkarıp kurutarak tüketebilirsiniz.

Balkabağı tohumunun daha faydalı olması için direk güneş ışığı alan bir yerde değil de aydınlık gölge bir yerde kurutabilirsiniz. Bu kurutma işleminden sonra saklama koşulları çok fazla özen istemez. Bir kavanoz içinde saklayabilir ve istediğiniz zaman tuzla kavurarak ya da çiğ olarak yiyebilirsiniz. Ayrıca balkabağı tohumu çiğ olarak pasta ve tatlıların süslenmesinde de kullanılan çok lezzetli bir tohumdur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar