NİSAN YAĞMURLARININ FAYDALARI NELERDİR?

Nisan yağmurları 14 Nisan ile 14 Mayıs arasında görülür. Yani Rumi takvime uyulur. Nisan yağmurları zahmetlere rahmet, birçok derde deva hastaların ise şifa kaynağı olarak bilinmektedir.
NİSAN YAĞMURLARININ FAYDALARI NELERDİR?
Geçmişte nisan yağmuru biriktirme geleneği artık günümüzde azalsa da özelikle Türkiye’nin en büyük illerinden biri olan Konya ilinde kırsal bölgelerde bu gelenek çeşitli yöntemlerle yaşatılmaya ve canlı tutulmaya devam ediliyor.

Nisan yağmurları yağarken, yağan suyun şifalı olduğunu düşünen insanlar yere kovalar ve plastik şişeler koyup yağmurları biriktirmeye çalışıyorlar. Bu kaplarda biriken yağmur suları daha sonra daha büyük kovalara aktarılıyor daha sonra çeşitli şekillerde ve çeşitli yöntemlerle kullanılıyor. Saçları uzamayan insanlar saçlarını bu suyla yıkıyor ve saç çıkarttığına inanılıyor. Temiz kapta biriktirilen yağmur hastalıklardan kurtulma düşüncesiyle içiliyor.

 Nisan Yağmuru Ne İşe Yarar?

Uzmanlar nisan yağmuru ile alakalı çeşitli çalışmalar ve araştırmalarda bulunmuşlardır. İlkbaharda tabiat yeniden canlanmaya başar. Çeşitli polen ve buna benzer çiçek ve ağaç için gerekli olan materyaller gökyüzüne çıktığı ve nisan yağmurlarının yağmasıyla bu polen, nisan yağmurlarıyla birlikte yeryüzüne geri geldiği düşünülüyor. Nisan yağmurları içme ve kullanma sırasında da bu özelliğiyle ön plana çıkar.

Nisan yağmurlarının içerisinde bulunan demir insan sağlığı açısında çok önemli bir konuma sahip olduğu uzmanlar tarafından aktarılıyor. Uzmanlar yağmuru içmeden önce demir oranınızı ölçün ve daha sonrasında suyu için. İçtikten sonra demir oranınızın daha da yükseldiğini göreceğimizi birçok platformda beyan ettiler.

Nisan yağmuruyla kolayca yoğurt mayalamak mümkün. Bu bilimsel bir gerçektir. Uzmanlar normal şartlarda suyla yoğurt mayalanmasının imkansız olduğunu söylüyorlar. Uzmanlar tarafından yoğurt mayalamasında gerekli olan laktik asidin normal sularda olmayıp, nisan yağmuru sırasında yağan yağmur suyunda laktik asit olduğunu bildiriyor.

Bu sayede nisan yağmuru sırasında yağan suyla yoğurt mayalanabileceği bildiriliyor. Uzmanlar tarafında yeni yeni keşfedilen bu bilimsel gerçek yaklaşık olarak 1400 yıl önce Peygamber efendimiz  (s.a.v) tarafından biz insanoğluna bildirilmiştir. Bu da İslamiyet’in gerçekliğini bizlere kanıtlamaktadır. Delil ve ispat beklemeden Peygamber efendimiz  (s.a.v) bizlere verdiği bilgiyle hareket edenlerin bilimle de örtüştüğünü görür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar