MORİNGA ÇAYI NEDİR? MORİNGA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR? NASIL KULLANILIR?

Moringa bir ağaç türüdür. Moringa bitkisi de bu ağacından dallarından yapraklarından ve meyvesinden elde edilen bir bitkidir. İnsanlar arasında mucize ağacı olarak da nitelendirilmektedir.
MORİNGA ÇAYI NEDİR? MORİNGA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR? NASIL KULLANILIR?
Moringa ağacı tropik ve yarı kurak bölgelerde yetişme özelliğine sahiptir. Köklerinden yağ elde edilebilir. İçerisinde çok fazla vitamin ve mineral bulunmaktadır. Özellikle yapraklarında besin depolandığından çok faydalıdır. Yapraklarından ve çiçeklerinden çay üretimi de yapılmaktadır. Hatta bazı ülkelerde yenilebilir olduğu da bilinmektedir.

Moringa Çayı Nedir?

Moringa çayı son dönemlerde oldukça sık kullanılmaya başlanmıştır. Bitkinin yapraklarını sıcak suda demleyerek çay haline getirebilir ve üzerine isterseniz şeker yerine bir kaşık bal ve zencefil ekleyebilirsiniz. Demlemesi de diğer bitki çayları gibi oldukça kolaydır. Tercihinize göre bitkiyi sapları ile birlikte öğütürsek toz haline getirip de muhafaza edebilirsiniz. Yani çayı toz haline getirip içmek istediğinizde sıcak suyun içerisine bir kaşık atarak demlendirip tüketebilirsiniz.

Moringa Çayının Faydaları Nelerdir?

Bitkinin faydaları belirtildiği gibi oldukça fazladır. Hatta moringa bitkisinin kökü tıbbi alanlarda da kullanılmaktadır. İçerisindeki mineraller muz ve sütten bile daha fazladır. Aklınıza gelebilecek birçok hastalığa da iyi gelmektedir. Son zamanlarda moringa çayı genellikle zayıflamak amaçlı kullanmaktadır. Vücutta ki toksinlerin atılmasında ve şişkinliklerin giderilmesinde etkisi vardır. Ama tek etkisi bu değildir.

Birçok hastalık ve sağlık sorunlarının giderilmesinde inanılmaz etkiye sahiptir. Hindistan gibi ülkelerde çok sık tüketilmektedir. Halk arasında da mucize ağacı olarak bilinmektedir. Bireylerin bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kanser gibi önemli hastalıklarda da tedavi edici etkisi vardır. Beyaz kan hücrelerinin artmasını sağlamakta ve buna bağlı olarak da vücudun direncini arttırmaktadır. Doğal olarak vücut direnci yüksek olan bireyler de birçok hastalığa karşı korunabilmektedir. Bunlar dışında başlıca faydaları;

•    Baş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olmaktadır.
•    Mide ülseri sorununda tedavi edici etkisi vardır.
•    Erken yaşlanmayı önleyerek cildin tazelenmesini sağlamaktadır.
•    Kalp ve böbrek gibi kronik sorun haline gelebilecek hastalıkların önlenmesinde yardımcıdır.
•    Vücutta tümör oluşmasına engel olmaktadır.
•    Obezite hastalığının önüne geçmektedir.

Moringa çayını kullanan bireyler gittikçe çoğalmaktadır. Kullanan kişiler etkisini gördüğünü dile getirmektedir. Özellikle zayıflama amacı ile kullananlar tokluk hissi yarattığını belirtmektedir. Bu kadar çok faydası olan bir bitkinin yapraklı ve kökü oldukça değerlidir. Ülkemizde yetişmediğinden farklı ülkelerden ithal edilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar