KULAK AĞRISI İÇİN NE İYİ GELİR?

Kulak ağrısı geçiren insanlar oldukça zorlu bir dönemden geçer. Kulak ağrısı şiddetli ise gerçekten halsizliğe ve hayatta soğumamıza neden olur. Kulak ağrısı gerçekten insan için çok sıkıntı bir süreçtir.
KULAK AĞRISI İÇİN NE İYİ GELİR?

Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Doktora gitmeden önce birkaç bitkisel çözümle kulak ağrısından kurtulmayı deneyebilirsiniz. Kulak ağrısına iyi gelen birçok bitkisel çözüm mevcuttur. Bu çözümlerin birkaçını denediğiniz de geçici ve hatta zaman zaman kalıcı çözümler bulabilirsiniz.

Kulak ağrısına soğan suyunun çok iyi geldiği ve birçok doktor tarafından önerildiğini söylememiz gerekir. Bu yöntemleri uygularken bir an önce doktorunuza danışmanızı ve doktordan kalıcı bir tedavi istemek en ideal çözümdür.

Saç Kurutma Makinesi İle Kulak Tedavisi

Kulak ağrısından kurtulmak için saç kurutma makinesi kullanmayı deneyebilirsiniz. Saç kurutma makinesi kullanırken kulağınızla belirle bir boşluk bırakın. Ilık bir hava seçin. Saç kurutma makinesinde bulunan fan hızını minimum hale getirin. Bu yöntem kulak ağrınızı belirli bir oranda azaltacağını söyleyebiliriz. Ağrı devam ederken kulak kepçelerinizi hafifçe oynatabilirsiniz.

Eğer ağrı varsa dış kulak enfeksiyonu geçirmeniz muhtemeldir. Eğer kulak kepçenizi oynatırken ağrı yoksa muhtemelen orta kulak iltihabı geçiriyorsunuz demektir. Sakız çiğnemek sizlerin kulak ağrılarını azaltabilir. Kulak ağrınız varsa sakız çiğnemeyi deneyin. Kulak ağrısı çeken insanlara esneme tedavisi öneriliyor. Bol bol esneyin.

Bu kulağınızdaki iltihabın akmasına önemli bir düzeyde olumlu etkide bulunabilir. Ağrıyan kulağınıza mutlaka soğan suyu uygulayın. Ağrıyan kulağınıza bir veya iki damla soğan suyu çok iyi gelir. Ayrıca tuzlu su damlası da ağrıyan kulaklar için evde yapabileceğiniz geçici çözümler arasındadır.

 Kulak İltihabına Yakalanmamak İçin Neler Yapılabilir?

Kulak ağrısı geçirmemek için ağır spor ve ağır aktivitelerden kaçının ve bol bol dinlenmeyi ihmal etmeyin. Sigara içilen ortamlardan kesinlikle uzak durun. Sigarayı eğer siz kullanıyorsanız bu kulak iltihabına bu nedenle de kulak ağrısına yakalanma ihtimalinizi maksimum seviyeye çıkarır. Bu sebeple sigara içmeyin ve kesinlik sigara içilen ortamlardan da uzak durun. Bol bol su tüketin. Günde en az 8 bardak su içmenizi tavsiye ediyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar