HEMOROİD KANAMASI NASIL GEÇER?

Hemoroid, makat çevresinde oluşan yumak şeklindeki şişliklerdir. Halk arasında basur ya da mayasıl olarak da bilinmektedir. Hemoroid günümüzde neredeyse 4 kişiden birinde görülmektedir.
HEMOROİD KANAMASI NASIL GEÇER?
Hemoroidin neden kaynaklandığı hala tam olarak bilinmemektedir. Tedavi yöntemleriyle hemoroid sorunu çözülebilir.

Hemoroid Türleri Nelerdir?

Hemoroid sorununun da farklı türleri vardır. İç hemoroid ve dış hemoroid olmak üzere ikiye ayrılır. İç hemoroid; anüsün içinde oluşan hemoroid türüdür. Çok fazla ağrılı olmasa da bazen makattan kanama gelebilir. Dış hemoroid ise anüsün dışında, çevresinde gelişen üstünde ince deri bulunan hemoroid türüdür. Oldukça ağrılıdır.

Makatta damarların içerisinde kan pıhtılaşması olur ve bu anüs dışında olduğu için elle hissedilebilen şişliklerdir. Hemoroid tedavisi sorununun büyüklüğüne bağlı olarak değişmektedir. Çok ileri düzeyde olmayan hemoroid sorunlarında ve cerrahi müdahale istemeyen kişiler için bazı bitkisel tedavi yöntemleri de vardır. Bu da hastalığın seviyesine bağlı olarak uygulanabilir. Çok fazla ağrılı bir hastalık olduğun için bireyin hayatını fazlasıyla olumsuz etkilemektedir.

Hemoroid Belirtileri Nelerdir?

Hastalığın şiddetine bağlı olarak belirtileri de değişmektedir. Hemoroid sorunu kanamalı olarak da yaşanabilir. Bazen bu kanamaların durdurulması zor olabilir. Belli başlı belirtileri;

•    Makatta kaşınma ve yanma,
•    Makatta oluşan ağrılı şişlikler,
•    Bölgede oturma ile beraber çok şiddetli ağrı yaşanması,
•    Dışkı ile beraber kan gelmesi,
•    Gibi durumlardır. Bunlar belli başlı belirtileridir.

Hemoroid hastalığı genellikle sürekli kabızlık zorunu yaşayan kişilerde zorlanmaya bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Kabızlık sorununun devam etmesi kanamanın artmasına da sebep olmaktadır. Kabızlık sorununun giderilmesi kanamanın azalmasına da yardımcı olacaktır.

Cerrahi müdahaleden önce genellikle evde tedavi yöntemleri uygulanır. Ya da doktorun vermiş olduğu merhemler kullanılır. Bunun dışında hemoroid kanamasında sülük yapıştırılması da yaygındır. Ama bazen kanamayı arttırarak daha büyük sorunlara yol açabilir. Bunun dışında patlıcan kürü, salatalık gibi ürünlerinde hemoroid kanamasının azalmasına yardımcı olduğu söylenmektedir.

Ancak bu hastalıkla ilgili öncelikle mutlaka doktora gidilmelidir. Doktorun vermiş olduğu tedavi uygulanmalıdır. Kendi başınıza yapmış olduğunuz tedavi yöntemleri daha ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle öncelikle mutlaka doktora görünmeli ve hastalığın aşamasına göre verilen tedaviye uyulmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar