GAZLI BEBEKLERE NE İYİ GELİR?

Bebekler doğdukları andan itibaren gaz sorunu ile doğarlar. Bazı şanslı bebekler dışında hemen hemen her bebek bu sorun ile mücadele etmeye çalışır.
GAZLI BEBEKLERE NE İYİ GELİR?
Gazlı bebeklerde oldukça sıkıntılıdır. Kolik adı verilen bu bebekler için en büyük sorun uyku sorudur. Bebekler gaz sancısı yüzünden uyuyamaz ve sürekli ağlarlar. Buda hem annelerin hem de bebeklerin hayatını kâbusa çevirir. Gaz sancısı olan bebekler ağlarken kasılırlar. Kendilerini sıkarlar ve kızarmaya başlarlar. Kolik bebekler anneler için çok zor bebeklerdir.

Bebeklerde Gaz Sancısı Belirtileri

•    Gaz sancısı çeken bebekler beslenmeyi reddeder.

•    Karınları şiş ve serttir.

•    Gaz sancısı olan bebekler ağlarken bacaklarını karınlarına doğru çekerler.

•    Ağlarken kızarma, kendini sıkma gibi belirtiler gösterirler.

Bebeklerde Gaz Sancısını Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Bebeklerde gaz sancısını önlemek için beslenmesine dikkat etmek gerekir. Formül mamalar ile beslenen bebeklerde genellikle gaz problemi ortaya çıkar. Beslenme aralıklarını düzenli tutun ve çok sık beslemeyin. Çok sık beslenen bebekler bir önceki beslenmenin sindirimini henüz yapmamış olur. Bebekleri yüz üstü yatırmak rahatlamayı sağlar.

Karnını ve ayaklarını sıcak tutmak da gaz sancısını hafifletir. Bebeği besledikten sonra mutlaka gazını çıkarmak gerekir. Bebeğinize uygun bitki çayları da bebeklerde rahatlama sağlar. Bunlar dışında bebeklere masaj yaparak da gazının çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Bu şekilde de bebekler rahatlar. Karnına, sırtına ve ayaklarına yapacağınız masajlar bebeği rahatlatır ve gazını rahat çıkarmasını sağlar. Emziren annelerin beslenmesi de bebekler için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Annenin yediği besinler anne sütü ile bebeğe geçmektedir. Bu nedenle annede gaz yapan besinlerden uzak durmalıdır.

Gazlı Bebeklere Ne İyi Gelir?

Kolik bebeklerde en büyük sıkıntı kendisini hala anne karnında sanmasıdır. Bu nedenle bebeğe anne karnında hissi yaşatmak bebeği büyük ölçüde rahatlatır. Bebeği kucakta yüz üstü yatırıp hafif hafif sallamak bebeği rahatlatır. Araba ile gezdirmek hem araba sesinden dolayı hem de sallanma nedeni ile bebeği rahatlatır. Anne karnında duyduğu sesleri dinletmekte bebekler için bir çözüm yoludur. Sakin müzikler, ninni dinletmek ya da söylemek de bebeği sakinleştirir. Karnına masaj yaparak banyo yaptırmak da kolik sancısı için bir çözüm olabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar