DUT KURUSUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Dut kurusu özellikle demir bakımından zengin bir besin olmakla birlikte; ayrıca idrar söktüren, vücudumuzdaki ödemleri geçiren ve bağırsak kurtlarına karşı oldukça etkili bir besindir.
DUT KURUSUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Dut kurusun içerisinde bulunan vitaminler sayesinde kanserle savaştığı uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Dut kurusu B1, B2 ve C vitamini bakımından da oldukça faydalı bir besindir. Dut kurusu birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Daha çok kış aylarında tüketilmek üzere kurutulan dut kuruları, egzamaya karşı mükemmel bir etki gösterdiği bilinmektedir.

Aynı zaman da dut kurusunun damar sertliğine iyi geldiğini uzmanlar tarafından söyleniyor. Vücudumuzun direncini arttıran bir besin kaynağıdır. Daha çok kansızlığı önlemek için kullanılmalıdır. Dut kurusunu aç karnına tükettiğinizde bağırsakların çalışmasına ve idrar sökmesine işe yarar. Öksürüğü sökmek için çok faydalı bir besindir.

Karaciğeri kuvvetlendirici bir etkisi olduğunu söylemek mümkündür. Dut kurusu ateşli hastalık geçiren insanlar tarafından sıklıkla tercih edilmesi gereken bir besindir. Aç karnına tüketildiği takdirde bağırsak kurtlarını temizleyici bir etkisi vardır.

Kandaki  İltihap ve Dut Kurusu Faydası

Dut kurusunun kandaki iltihabı kuruttuğu uzmanlar tarafından biliniyor ve tavsiye ediliyor. Dut kurusu iltihaplı diğer hastalıklarda da kullanılıyor. Dut kurusunun  faydalı olduğundan  bahsettik. Dut kurusu faydalı olduğu kadar yaprakları son derece faydalıdır. Dut kurusu yapraklarında doğal antibiyotik bulunur.

Dut kurusu yaprakları daha çok şeker hastalarının kapanmayan yaralarına iyi geldiği uzmanlar tarafından hastalara bildiriliyor ve aynı zamanda dut yaprağının kullanılması öneriliyor. İnsanların çeşitli nedenlerden dolayı kanların da bulunan iltihabında dut kurusu sayesinde geçtiği biliniyor. Dut kurusu toplandıktan sonra birkaç saat içerisinde kimyasal değişime uğradığı için toplandıktan sonra hemen tüketilmesi gerekir.

Dut Kurusunun Egzamaya Etkisi Nedir?

Daha çok ellerinde egzama rahatsızlığı olan kişiler, çatlama ve kanamaya karşı rahatsızlık duyarlar. Bu son derece normaldir. Bu yaralara karşı beyaz dut kurusunu kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Beyaz dut kurusu düzenli olarak tüketildiğinde birkaç günde etkisini gösterdiğini söylemek mümkündür. Dut kurusunun faydalarından bahsettik. Biz de uzmanlar gibi size düzenli olarak dut kurusu tüketmeyi tavsiye ediyoruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar