DÜŞÜK BÜTÇE İLE DÜNYAYI GEZMEK İÇİN 7 İPUCU

Dünyayı gezmek herkesin hayalidir, fakat çoğumuz bu hayalini maddi sebeplerden dolayı erteliyor.
DÜŞÜK BÜTÇE İLE DÜNYAYI GEZMEK İÇİN 7 İPUCU
Paradan daha önemli olan ise, biraz cesaret ve doğru zamanda doğru adımı atmaktır.

Dünyayı çok daha ucuza gezebilmek için yapılabilecek birçok şey vardır. Özellikle Asya ucuz bilet bularak daha uygun fiyatlara seyahat yapabilirsiniz. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

1-Tüm uçak bileti kampanyalarını takip edin.

Mümkün olduğunca uzak tarihli uçak bileti arayın. Bu sayede her zaman daha ucuza uçak bileti bulabilirsiniz. Havayolu şirketlerinin internet sitelerini takip edebilir ya da akıllı telefonlar için geliştirilmiş uygulamalara göz atabilirsiniz.

Kendiniz için fiyat aralığı oluşturduğunuzda, en uygun uçak bileti fiyatlarını bildirim olarak alabilirsiniz.

2-En ucuz ülkeyle başlayın

Paris, Londra, Roma gibi yerler gezmek için iyi fikir olabilir. Ancak ucuz uçak biletleri zor bulunduğu için bu ülkeler bildiğiniz üzere cüzdanınızı çabucak boşaltır. Şimdilik bütçeniz kısıtlı ve gezmek istiyorsanız İran, Mısır, gibi ülkeler gezmek için çok daha uygun ülkelerdir.

Bu ülkeleri tercih ederek müthiş bir tasarruf sağlayabilirsiniz. Hem uçak biletleri ucuzdur, hem de günlük yaşantı. Ayrıca mükemmel konaklama yerlerine de sahiptirler.

3-Yemek ve konaklama

Gideceğiniz ülkeyi belirlediniz, sırada yemek ve konaklama ihtiyaçlarınız var. Tabi ki en ucuz çözüm her zaman çadır kurmak olacaktır. Bu size güvenli gelmiyorsa Couchsurfing kullanabilirsiniz.

Couchsurfing sistemini internetten araştırarak bilgi edinebilirsiniz. Sizinle evini paylaşmak isteyen insanları mutlaka bulacaksınız. Bu şekilde yeni insanlarla, yeni hayatlarla tanışmış olursunuz. Bu deneyim bazen beş yıldızlı otellerde kalmaktan daha keyifli olabilir.

4-Kendin Pişir Kendin Ye

Kendinize Uygun bir ev ya da hostel bulabilirseniz kendi yemeğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Böylece dışarıda restoranlara para ödememiş olursunuz. Alışveriş için, büyük marketler yerine semt pazarlarını ve küçük marketleri tercih edebilirsiniz. Hem organik hem de ucuza beslenmiş olursunuz.

5-Ulaşım

Gideceğiniz yere yürüyerek ulaşmaktan çekinmeyin. Bunun yanında bisiklet kiralayabilirsiniz. Yürümek ve bisiklete binmek her zaman taksiye binmekten daha ucuza gelir.

Eğer gideceğiniz yer bisikletle gidilemeyecek kadar uzaksa, toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.

6-Sosyal medyayı kullanın

Gitmeyi istediğiniz lokasyonda, daha gitmeden arkadaşlar edinebilirsiniz. Bunun için Sosyal medyayı iyi kullanın. Belki kafanıza göre bir arkadaş bulup evinde kalabilirsiniz.

7-Geniş düşünün

Yolculuğunuz sırasında kendinizi para sıkıntısı içinde bulabilirsiniz. Korkmayın aklınızı kullanın. Restoranlarda yemek yediğinizde bir sonraki kahvaltınız için fazladan ekmek isteyebilirsiniz. Parklar en iyi ücretsiz konaklama alanlarıdır.

Çadır kurabilirsiniz. Parkta çimlerde uyumak belki de parayla satın alamayacağınız deneyimlerin başında gelmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar