BURUN TIKANIKLIĞINA NE İYİ GELİR? EVDE

Burun tıkanıklığının genel nedeni sinüzit rahatsızlığıdır. Burun tıkanıklığı çoğunlukla soğuk ve kirli havalarda ortaya çıkar. Bunun yanında burun tıkanıklığı normal günlerde de nadiren yaşanabilir.
BURUN TIKANIKLIĞINA NE İYİ GELİR? EVDE
Kirli havalar ve soğuk havalar burun tıkanıklığının asıl nedenleri olsa da çeşitli nedenlerle de burun tıkanıklığına rastlanabilir. Özellikle zatürre gibi rahatsızlıklarda burun tıkanıklığı görülebilir.

Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

Burun tıkanıklığı hastalık sonucunda oluşmuşsa özellikle  burun fısfısı kullanmak burun tıkanıklığına iyi gelir. Doktorun önerdiği ilaçlar haricinde burun deliklerine zeytinyağı damlatmak burun tıkanıklığı için bir çözüm olabilir. Zeytinyağı sayesinde burun tıkanmasından kurtulabilirsiniz.

Gün içerisinde daha sıcak ortamlarda bulunmak ve yorgan altında terlemek burun tıkanıklığına iyi gelen başka çözümlerdir. Burun tıkanması olduğu günlerde sigara içilen ortamlardan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Eğer siz kullanıyorsanız burun tıkanması geçirdiğiniz dönemlerde sigara kullanımınızı mümkün olduğunca minimize etmeli hatta kullanmamalısınız.

Burun tıkanması geçirdiğiniz dönemlerde özellikle süt ve süt ürünlerini tüketmekten uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Süt özellikle mukus üretimini arttıran bir besindir. Mukus üretimini arttırma özelliğine sahip olan süt, burun tıkanmasını daha ciddi bir noktaya taşıyabilir. Daha önce söylediğimiz gibi sigara dumanı burun tıkanmasını arttırır. Eğer burun tıkanması sinüzitten kaynaklanıyorsa zencefil bitkisi çayı burun tıkanması kesin çözümdür ve kullanmanız halinde çok faydasını göreceğinizi söylemek mümkün.

Burun tıkanmasına nemle ortamlar çözüm getirebilir. Burun tıkanması gibi bir durumla karşılaşıyorsanız mutlaka nemli ortamlarda kalmaya dikkat edin. Sürekli çaydanlık kaynatarak odanızın nemli kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede kısa sürede burun tıkanmasından kurtulabilirsiniz. Burun tıkanması için tuzlu su en doğal çözümlerden biridir.

Gün içerisinde hazırlamış olduğunuz tuzlu suyu 3-4 defa burnunuza çekebilir ve bu sayede burun tıkanmasından kolayca kurtulabilirsiniz. Burun tıkanıklığından kurtulmak için bir tutam lavanta çiçeğini kaynamış suyun içerisinde 10 dakika boyunca dinlenmeye bırakın.

Daha sonrasında burun tıkanması geçene kadar gün içerisinde sürekli o hazırlamış olduğunuz suyu çekin. Bu sizleri burun tıkanmasından kurtaracaktır. Bu saydığımız doğal yöntemlerin dışında mısır kökü suyu da kaynattığınız taktirde burun tıkanması için doğal çözüm kaynağıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar