ÇAM KOZALAĞININ FAYDALARI

Merhaba arkadaşlar, bugün sizler için çam kozalağının faydalarını ele aldım ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım. Evet, “Çam kozalağının faydası mı olur?” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak küçümsediğimiz çam kozalağının faydalarını, sizlerde duyunca çok şaşıracaksınız.
ÇAM KOZALAĞININ FAYDALARI
Çam kozalağı, solunum rahatsızlıkları için bulunmaz bir nimet. Çünkü bu bitki; bronşit, balgam ve öksürük gibi rahatsızlıklara şifa sunmakla birlikte astım hastalığı içinde tedavi edici bir etkiye sahip. Bunun beraberinde çam kozalağı akciğer hastalıkları içinde tavsiye edilmektedir. Neden mi? Çünkü çam kozalağı, vücudumuza gerekli olan mineralleri bünyesinde barındırır ve tüketildiği zamanda vücudun ihtiyacı olan mineralleri karşılayarak akciğerlerde hasara neden olan sigara ve diğer zehirli dumanların verdiği zararı, ortadan kaldırır. Bu nedenle de çam kozalağı akciğer dostu olarak, tabir edilmektedir.

Çam Kozalağı Neden Tüketilmeli?

Grip ve nezle gibi soğuk algınlığında da çam kozalağı büyük rol oynar. Günümüzde alanında uzman birçok hekimin, çam kozalağının işlenip yağının çıkartılması ya da reçel olarak tüketilmesi durumunda, kış boyunca hastalıklara kaşı savunma mekanizması oluşturur, dediğini biliyor muydunuz? Peki, bağışıklığı güçlendiren çam kozalağının, oldukça nadir bulunan özel birleşenleri içerisinde barındırdığından, haberiniz var mıydı?

Çam kozalağı saçları besleyen bir özelliği daha bulunmaktadır. Özelliklede güçsüz düşmüş ve sürekli dökülen, hatta kişiyi kelliğe kadar sürükleyen saçları besler ve kısa zamanda kişiyi bu şikâyetinden kurtarır. Çam kozalağı saç köklerini beslemekle birlikte, içerisinde bulundurduğu pinen sayesinde de solunum yolları tedavisinde de ciddi roller üstlenmiştir.

Özelliklede nefes darlığı sorunlarını, düzenli kullanıldığı takdirde tedavi edici bir etkiye sahiptir. Uzmanlarımız solunum yolları ve akciğerde büyük etki gösteren bu mucizevî bitkiyi, özelliklede sigara kullanan bireylere vurgulayarak önermektedir. Çünkü çam kozalağı, akciğerleri temizlemede birebirdir. Ayrıca vücudu mikroplara ve zararlı bakterilere karşı koruyarak daha dinç ve daha enerjik kılar.

Çam kozalağı psikolojik problemlerin sonucunda kişiye olumsuz enerji veren hormonları, nötrler ve ona daha huzurlu bir gün geçirmesini sağlar. Bunların beraberinde odaklanma kabiliyetini artırır, uyku problemlerini giderir ve en önemlisi de metabolizmayı dengeye sokar. Ayrıca mide ağrıları ve halsizlik gibi ruh hali bozukluklarına da iyi geldiği bilinmekte. Yeter ki kişi, düzenli bir şekilde bu doğal nimetten yararlanmasını bilsin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar