BEBEK HIRKASI YAPIMI

Kışın soğuğundan bebekleri korumak için her daim örgü işleri tercih edilir. Hem daha sıcak tutması hem de daha şık durmasından ötürü anneler ve babaanneler tercihlerini hırkadan yana yaparlar. Bu anlamda bizde sizlere kapşonlu bebe hırkası yapımı ve açıklaması ile yeni bir model aktaracağız. Bu modeli sizde çocuklarınıza veya yeni doğan bebeklere yaparak rahatlıkla kışı sıcak ve kolay atlatmasını sağlayabilirsiniz.
BEBEK HIRKASI YAPIMI
Malzemeleri
•    3,5 numara örgü şişi
•    İki tane yumak ip

Yapılışı
Size aktaracağımı bu model kapşunlu ve tek işlemede çıkan bir örgü hırka modeli olmaktadır. bu yüzden başlarda biraz kafanız karışabilir ama sonrasında tek sefer de tüm hırkayı çıkarmış olarak işemenin kolaylığını ve pratikliğini öğrenmiş olacaksınız. Öncelikle işe kapşondan başlıyoruz. Size verdiğimiz ölçüler 1 veya 2 yaşa kadar çocukla için uygun sayılar olduğunu bilmelisiniz. Öncelikle kapşun için; 30 çift olarak şişe ilmek atın.

Sonrasında ise; en az dör parmak kalınlığına gelene kadar işleyin. Bu işlemi yaptıktan sonra da; kapşun pot durmaması için20 ilmek işleyin, devamında diğer yirmi ilmeği de işleyip kalan ilmekleri işlemeden geri dönün. Ortasında başta 20 kalacak şekilde işlemeye devam edin. Oval olmaması ve pot durmaması için her sırada iki tek sağdan ve soldan alarak işlemeye ve şişin üzerindeki ilmekleri bitirmeye çalışın.

 Sonrasında tamamen kapşun kısmı bitmiş olacaktır. Birkaç sıra lastik işleyin. Lastik işledikten sonra da en az 110 ilmek olacak kadar her sırada sağdan soldan iki arttırın. Sonrasında ise; kolları 20 çift arkası 35 çift ve iki önü 18 18 çift olarak ayarlayıp bir ipin üzerine geçirin. İki kolu geçirmeyin onları bu arada işleyeceksiniz. İki kolu işledikten sonra ise önü ve arkayı aynı anda şişin üstüne alın ve işleyin. Kollardan en az dört parmak ve daha fazla uzun olması gerekiyor. Dikiş gerektirmeyen bu hırka işlemesi biraz karışık olsa da bitişi ile oldukça şık duracaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar