GÜNÜMÜZÜN TEHLIKESI DIYABETE KARŞI ÖNLEM ALIN

Diyabet bir hastalıktır. Tıp1 diyabet ve tıp2 diyabet diye ikiye ayrılmaktadır. Halk arasında şeker olarakta bilinen diyabet insülin hormonunun glukoz hormonunu dengeleyememesinden kaynaklanmaktadır. Halk arasında bilindiği gibi şekerin fazla tüketilmesiyle ortaya çıkmamaktadır. Sadece bu hastalığa yakalananların şekeri fazla kullanması bu hastalığın etkilerini hissettirmektedir. Şekerhastalığı bulunan insanların fazla şeker kullanması ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır.
GÜNÜMÜZÜN TEHLIKESI DIYABETE KARŞI ÖNLEM ALIN

Diyabet Hastalığının Belirtileri

Diyabet hastalığının birçok belirtisi bulunmaktadır. Eğer belitilerden üç ya da daha fazlası sizde görülürse en yakın sağlık kurumuna başvurulmalı ve hastalık hakkında bilgiler alınmalıdır. Bütün hastalıklar gibi ağır hastalıkların teşhisi ne kadar erken olursa tedavisi de o kadar etkili olmaktadır. Diyabet hastalığının belirtileri kişiden kişiye değişmektedir.

Diyabet hastalığın en önemli belirtisi aşırı susamaktır. Kandaki glukoz miktarı arttıkça vücut suya daha çok ihtiyaç duyar ve insana susama hissi uyandırır. Bunun yanında aşırı şekilde idrara çıkma da belirtilerinden biridir. Bu hastalığa yakalananların gün içinde sürekli idrarın gelmesinin sebebi fazla su tüketmeleri ve şekerin idrarda fazla bulunmasından kaynaklanmaktadır. Metebolizmanın hızlanması sonucu aşırı açlık ve çok yemek yenmesine rağmen kilo kaybı yaşamakta bu hastalığın belirtilerindendir.

Kilo kaybı yaşanmasının bir diğer sebebi insülin hormonunun olduğundan az salgılanmasından kaynaklanmaktadır. Bunların yanı sıra yavaş iyileşen yaralar,bulanık görme,halsizlik,yüksek tansiyonda diyabet hastalığının belirtilerindendir.

Diyabetin Nedenleri

İnsülin hormonunun glukoz hormonuna oranla daha az üretilmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Pankreasta salgılanan insülin hormonunun değişik sebeplerle salgılanamaması glukoz enziminin dengelenmemesi sonucu ortaya çıkar. Pek çok sebep bu hastalığın ortaya çıkmasına yol açabilir. Tıp1 diyabetinin nedeni vücudun kendi hücrelerine zarar vermesinden kaynaklanmaktadır. Belirli sebeplerle savunma hücrelerimizin vücudun normal hücrelerine saldırması sonucu ortaya çıkmaktadır.Tıp2 diyabet ise genellikle genetik olarak geçmektedir. Haraketsiz hayat,düzensiz beslenmede başlıca nedenlerinden olup aşırı kilo almakta bu hastalığa neden olmaktadır.

Diyabet Hastalığının Tedavisi

Diyabet hastalığının tıp1. İlaçlarla bir tedavisi bulunmamaktadır belirli aralıklarla vücuda dışardan insülin verilerek geçici bir çözümü vardır. Tıp2. ise ilaçlarla bilindik bir tedavisi bulunmaktadır eğer hasta bu ilaçlarla iyileşmiyorsa bu tip hastalarda dışardan insülin verilerek geçici çözümler uygulanmaktadır. Bunlar geçici çözüm olup belirli aralıkla yapılmaktadır. Hastalar bu iğneleri kendileride alıp ihtiyaç duyduklarında kullanabilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar