ÇOCUKLARIN TOPLUMLA ETKİLEŞİMİ VE ÇOCUK SAĞLIĞI

Her geçen gün gelişen toplum ve çevre ile birlikte daha akıllı nesiller ve kendini ifade yeteneği gelişmiş bireyler ile karşılaşıyoruz. Aile denen en küçük yapı taşı çevreyi toplumu ve dünyayı kökünden etkiliyor aslında. Biz bir birey yetiştirirken aslında toplumu da şekillendiriyoruz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz asıl olanda bu tabi ki.
ÇOCUKLARIN TOPLUMLA ETKİLEŞİMİ VE ÇOCUK SAĞLIĞI
Bize ait olanı korumalı sevmeli ve sahip çıkmalıyız. Böylece gün gelip bizim onlara ihtiyacımız olduğu zamanda onlarda bizi sevip sayacak ve koruyacaktır. Tabi ki sadece kendimiz için değil bize ihtiyacı olan yavrularımızın geleceği içinde onlara bakmak zorundayız. Her şey bu şekilde bir döngü şeklinde ilerlemektedir. Yeni hayatlar doğmakta büyümekte gelişmekte ve zamanla yaşlanıp yerine yenilerini bırakmaktadır bu şekilde doğanın ve hayatın tazeliği ve canlılığı dünyanın yaratılışından bu yana devam etmiştir.

İyi Bir Ebeveyn Olabiliyor Muyuz?

Yeni doğan bir bebek her şeyden habersiz annesinin kollarında kendini güvende hissetmekte ve sorgusuz sualsiz annesini sevmektedir. Anne ise dünyaya gelen bu canlının nasıl bir mucize olduğunun farkına onu kollarına alıp dokunduğunda nefesini, kalp atışlarını hissettiğinde anlamıştır.

Anne bu şekilde kendini sanki seçilmiş bir birey olarak görür aslında.Dünyaya gelen bir canlının koruması kollanması en iyi şekilde büyütülmesi için elinden gelenin hemen hemen hepsini yapmaya hazır ve gönüllüdür anneler.Bu yüzden bu kutsal varlıklar herşeyin yine çocuğu için en iyisini kendinin bildiğini düşünürler.Ki kısmen doğrudur.

Bebek Ve Çocuk Beslenmesi Hakkında Ne Biliyoruz?

Daha düne kadar bebekler doğumundan itibaren anne sütü olsa da olmasa da hazır mamalar ve bir takım gıdalar ile beslenilmesi doğru bilinirken şuan 6.aydan önce bebeğe anne sütü dışında ek gıda takviyesi verilmesi kesinlikle doktorlar tarafından yanlış bulunmaktadır.Ve asla hiçbir doktor tarafından önerilmemektedir.

Genel olarak toplumumuzda şişman bebek ve çocuk ‘sağlıklı çocuk’ yanılgısına düşülmektedir. Bu yüzden özellikle aile bireyleri ve toplumdaki baskı çocuğu sürekli yedirme telaşına düşürür anneyi.
“Benim çocuğum acaba zayıf mı?” veya “benim yavrum yeterli besleniyor mu?” kaygısını hemen hemen tüm anneler zaman zaman yaşamaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar