BOYUN FITIĞININ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR

Boyun fıtığı tespiti sonucunda, boyun fıtığına ait olan tüm bulgular fizik tedavi uzmanının muayeneleri ile ortaya çıkmış olur. Tanı sırasında klinik bulguları uyumlu çıkan hastalar için, MR en faydalı sonucu verecektir. Sinir hasarlarının boyutunu ve tespitini yapmak için çoğunlukla, EMG testine tabi tutulmalıdır boyun fıtığı olan hastalar. Bu sayede sonuç daha kaliteli olarak ortaya çıkacaktır.
BOYUN FITIĞININ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR

Erken Teşhis Önem Taşır

Boyun fıtığı eğer erken tespit edilirse bu hafif tedavi yöntemleri ile  boyun fıtığı ilerlemeden önüne geçilebilir. Bunun için yapılan tedavi yöntemleri ise, yumuşak boyunluk kullanımı yapılmadır ve yine ağrı kesici özelliklere sahip kremler ve bunun yanında kas gevşetici ilaçlar, hafif fizik tedavi yöntemleri uygulanabilir. Tüm bunların yanında boyun fıtığına bağlı olarak diğer bölgelerde oluşan ağrılar, belli süre yapılan dinlenmelerin ardından yok olacaktır.

Boyun fıtığı tedavisi içinde, kas dokusunda ki setliğin yumuşamasında ve hasar görmüş boyun dokusunun, yenilenmesi ve tamiri süresi sürecinde fizik tedavi çok etkili olacaktır. Öncelikle, hasarlı yüzeye uygulanacak sıcak ve bununla beraber, lektroterapi gibi tedavilerin beraber yapılacak terpötikultrason, ve soft lazer tedavileri oldukça etkili ve olumlu sonuçlar verecektir. Bu konuda alanında uzman hekimlerden de destek almak tedaviyi daha da hızlandıracaktır.

Özel Terapiler Uygulanmalıdır

Tüm bu gibi tedavilerine alternatif olarak, paravertebral kaslara ve yine ağrılı tetik oluşan noktalara, lokalanestezik ve kuru iğne enjeksiyonları ile; boyun kısmını saran, bağ dokusuna proloterapi, cilt altı sinir dokuları için uygulanacak olan nöral terapi, nöralproloterapi, manuel terapi gibi yöntemler diğer alternatifler arasında yer alır. uygulanacak olan fizik tedavi yöntemleri için hangi hastaya hangi tedavinin uygulanması gerektiğine, alanında uzman kişiler uyguladıkları muayeneler sonucunda karar verir.

Bu karar için ise laboratuvar ve radyoloji tetkikler sonucunda karar verilir. Hastalarda meydana gelen ağrıların azalması ile beraber, fizik tedavi uzmanları hastalara günün belli saatlerinde uygulanacak egzersiz programları verilir.  Bu konuda mutlaka uzman desteği almak yararınıza olacaktır. Bunun için ilgili profesyonel merkezlerden destek almaya özen gösterin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar