BALIKESİR DURSUNBEY GENEL ANLATIM

Türkiye’nin sahil illerinden birisi olan Balıkesir’in gelişmiş ve görülmeye değer olan ilçelerinden birisi de Dursunbey ilçesi olmaktadır. 1.952 kilometrekare alana sahip olan Dursunbey, Romalılar zamanında oldukça işlek bir bölge olmuştur. Romalılar zamanında “Abriettene” adı verilen Dursunbey bölgesindeki Dursunbey de ”Hadrianeia” ismi ile tabir edilmiştir. Romalılar zamanında para basımı açısından son derece önemli bir bölge olan Dursunbey ilçesinin eski Türk adı “Balat” idi.
BALIKESİR DURSUNBEY GENEL ANLATIM
Kütahya yolu üzerinde yer alan ve merkez ilçeye 77 kilometre olan Dursunbey ilçesi, doğa harikası olmasının yanı sıra aynı zamanda birçok tarihi döneme ve kültüre ev sahipliği yapmış olan gezilesi bir yer olmaktadır.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesine hem karayolları hem de Balıkesir-Kütahya yolu üzerinden geçen demiryolları ile ulaşım sağlanmaktadır. Eğer Dursunbey ilçesine Balıkesir merkez ilçesinden ulaşım sağlayacak iseniz birçok Dursunbey otobüs firmalarından otobüs bileti rahatlıkla temin edebilirsiniz. Yahut tren garından tren bileti alarak da merkez ilçeden kısa sürede demiryolları ile Dursunbey’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Merkeze 77 kilometre uzaklıkta olan Dursunbey’e bu açıdan ulaşım son derece kolay olmaktadır.

DursunBey’i Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep

•    Yeşili tüm doğa harikası ile sizinle buluşturacak doğa harikası bir ilçedir.

•    Dursunbey’de aileniz ile kamp deneyimi yaşayabilir ve doğada aileniz ile eşsiz güzellikte vakit geçirebilirsiniz.

•    Doğa sporu açısından doğal güzellikleri ile yürüyüşe, zihninizi dinlendirmeye ve hoş bir doğa tatili yapmanıza olanak sağlayan bir yerdir.

•    Buram buram tarih kokan ve birçok kültürün izini hala üzerinde barındıran bir Anadolu şehridir.

DursunBey’de Gezilecek Yerler

Tarihi ve kültürel açıdan son derece zengin bir ilçe olan Dursunbey, bu özelliği ile birçok topluma da tanıklık etmiş bir bölge olma özelliği taşımaktadır. Dolayısıyla da Dursunbey’de hem gezilecek hem de hoşça vakit geçirilecek çok fazla yer bulunmaktadır. Dursunbey’de piknik alanlarının başında Pembeköşk, Çınarlıpınar, Meşekent ve Değirmenek gelmektedir. Ayrıca DursunBey’de mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında Suçıktı gelmektedir. Pınarbaşı güzelliğine sahip olan Suçıktı, aynı zamanda Dursunbey’in merkezinde bulunan ve muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan bir doğa harikası olmaktadır. Dursunbey’e bilet aldığınızda Suçıktı’ya ulaşımınız oldukça kolay olacaktır.

DursunBey’de Ne Yenir? Neleri Meşhur?

Balıkesir’in zeytin ve zeytinyağı oldukça meşhurdur bu nedenle de Dursunbey’in zeytini, zeytinyağı, zeytinyağlı yemekleri ve şeftalisi oldukça meşhurdur. Ayrıca Dursunbey, ormanlık bir alan olduğundan dolayı ormanları ve kerestesi de bölgede büyük bir önem taşımaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar