ANTALYA KUMLUCA GENEL TANITIM

Kumluca tarihi ve doğal güzellikleri ile Antalya’nın incisi konumundaki ilçelerden birisidir. Kumluca batı Akdeniz de Antalya’nın batı kısmında teke yarımadasındadır. Teke yarım adsı Antalya körfezi ile Fethiye körfezi arasından Akdeniz’e boylu boyunca uzanan bir körfezdir. Coğrafi konum olarak incelemeye devam edersek Kumluca’nın batı kısmında Finike ilçesi vardır.
ANTALYA KUMLUCA GENEL TANITIM
Doğu kısmında Kemer ilçesi vardır. Kuzey tarafta ise Korkuteli ilçesi vardır. Tarihine bakılacak olursa Selçuklular zamanında Süleyman şah tarafından bu bölgenin Selçuklu topraklarına katıldığı bilinmektedir. Zamanla Moğol istilaları neticesinde Anadolu beylik halinde dağılmış vaziyette bırakılmıştır. Osmanlı devleti ile birlikte Yıldırım Beyazıt zamanında Osmanlı topraklarına dahil olmuştur.

Kumluca Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kumluca nüfus olarak Antalya’nın büyük ilçeleri arasına girememiş olsa da azımsanmayacak bir nüfusu vardır. Nüfusu 2016 istatistiklerine göre 67.605 dir. Kumluca’nın yüz ölçümü 1.253 kilometre karedir. Kumluca’nın telefon kodu 242 dir. İlçenin temel geçim kaynağı tarımdır. Kumluca’nın verimli ovalarında plastik ve cam seralarda tufanda sebze üretimi yapılmaktadır.
Kumluca’ya seyehat etmek isterseniz otobüs bileti alarak ziyaret edebilirsiniz yerel ve genel firmaların oldukça uğrak olarak kullandıkları kumluca otogarı Kumluca’nın seyahat ihtiyacını karşılamaktadır. Bununla birlikte Antalya hava alanı Kumluca’ya 111 km uzaklıktadır eğer yolum uzak otobüs veya arabam ile gitmem diyorsanız uçakla Antalya’ya geldikten sonra 2 saat kara yolu seyahatiyle Kumluca’ya ulaşabilirsiniz.

Kumlucay'ı Ziyaret Etmeniz İçin 5 Sebep

•    Deniz, kum, güneş size güzel bir tatil fırsatı sunabilir.
•    İlçede Oylypos, Conydella, Rhodiopolis, Gagae gibi antik kentleri mevcuttur.
•    Geleneksel kumluca deve güreşleri izleme fırsatı.
•    Doğayla iç içe yayları keyifle gezmeye değerdir.
•    Koyları ve tarihi yapıları oldukça fazladır.

Kumlucada Gezilecek Yerler

Kumluca tarihi ve doğal güzellikleri içinde barındıran görülmesi gereken nadir yerlerdendir. Kumluca Olimpos antik kenti, Galidonya feneri, Ardasan koyu, Papaz koyu görülmesi gereken yerlerindendir. Bununla birlikte Kumlucada antik kentlerde Likyalıların ve Solymlerin izlerini görebilirsiniz. Sadece bununlda sınırlı kalmayarak Ördübek yaylası, Karagül yaylası gezilebilecek doğal ve bir o kadar güzel yerlerdir. Rhadiopolis ve Gagae yi de ziyaret etmeden buradan ayrılmak istemezsiniz.

Kumlucada Ne Yenir?

Her yörenin kendine ait tatları olduğu gibi Kumluca’nında kendine özgü tatları vardır. Bu tatları sıralayacak olursak şiş köftesi ve tahinli piyazı meşhurdur. Kumluca sahil ilçesi olduğu için çeşit çeşit balık yemekleri de bulabilir ve tadına bakabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar