ANTALYA KORKUTELİ GENEL ANLATIM

Korkuteli Antalya’nın eski yerleşim yerleri olan ilçelerinden birisidir. Korkuteli’nin adı Padişah Yıldırım Beyazıt’ın oğlu Korkud Çelebi’den gelmektedir. Korkud Çelebi’nin Korkuteli’nde Teke Sancağı beyliği yapmasından dolayı Korkuteli ilk olarak Korkudeli olarak anılmıştır. 1879 yılında Nahiye olan yerleşme 1915 yılında Korkuteli adı ile ilçe ve belediyelik olmuştur.
ANTALYA KORKUTELİ GENEL ANLATIM
Korkuteli’nde şehrin en eski yerleşim yeri olan Termossos Antik Kenti vardır. Korkuteli konum olarak Antalya’nın kuzeybatısı tarafında yer alır. Antalya’ya uzaklığı 60 Km’dir. Akdeniz bölgesinin batı kısmında yer alır. Güney tarafında Kumluca ve Elmalı İlçeleri, batı tarafında Muğla’nın Fethiye İlçesi ile Burdur’un Söğüt İlçesi yer almaktadır. Korkuteli Türkiye’deki iklim olarak sayılı olan yerlerden bazılarıdır. Mikro-klima alanıdır. Korkuteli’nde genel olarak elma, armut, üzüm, baklagiller, şeker pancarı ve en önemli mantar yetişmektedir. Korkuteli Türkiye’deki sayılı mantar üretin şehirlerden birisidir.

Korkuteli’ne ulaşımı hem uçakla hem de otobüsle yapabilirsiniz. Uçakla gelmek isterseniz almış olduğunuz bilet ile Antalya Havaalanına gelerek oradan otobüs ile Korkuteli’ne gelebilirsiniz. Otobüsle gelmek isterseniz Korkuteli’ne aldığınız otobüs bileti ile gelebilirsiniz. Korkuteli çok büyük bir içe olmadığı için ulaşımdan kaynaklanan sıkıntıları yoktur.

Akhisar' a ulaşım konusunda otobüs veya tren kullanılmaktadır. Oldukça gelişmiş bir ilçe olmakla beraber birçok firmanın geçiş güzergahı üzerinde olup hem demir hem de karayolu açısından önemli bir konuma sahiptir. Karayolu olarak İstanbul ve İzmir' i birbirine bağlama görevi görürken, demir yolunda ise Bandırma ve İzmir için köprü görevi görmektedir. Otobüs bileti ile birçok yerden sefer ve ulaşım kolaylığı ile ziyaret edebileceğiniz şirin bir ilçedir.

Korkuteli’ni Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep

•    Mantar üretim çiftliklerini görmek ilginizi çekebilir.
•    Elma bahçeleri arasında süzülüp giden yolculuk muhteşemdir.
•    Korkuteli’nde yapılan festivalleri sadece Korkuteli’ne özgüdür.
•    Toros dağlarının o muhteşem görkemli görünüşü arasında kaybolup gidebilirsiniz.
•    Sakinliği ve sessizliği sizi içine alarak kaybolup gidebileceğiniz bir şehir.
•    Güllük Dağı Milli Parkında doğa ile iç içe olabilirsiniz.

Korkuteli’nde Gezilecek Yerler

Torosların eteklerine kurulmuş olan şehir merkezi sayesinde doğa ile iç içesiniz. İlk olarak Güllük Dağı Milli Parkına  giderek Güllük Dağı’na kurula Termessos Antik Kentindeki jeolojik ve jeomorfolojik oluşumları ve sadece Korkuteli’nde görülen bitkileri ve hayvanları görebilirsiniz. Güllük Dağı Milli Parkından sonra 500 bin yıl önce yerleşim yeri olarak kullanılan Karain Mağarası ziyaret ederek mağaranın doğal yapısını görebilirsiniz. Ve en son olarak tarihe şahitlik yapmış olan Korkuteli şehir merkezinde bulunan Sultan Alaeddin Camii sini ziyaret edebilirsiniz.

Korkuteli’nde Ne Yenir? Neleri Meşhur?

Korkuteli Türkiye’nin mantar fabrikasıdır. Ondan dolayı Korkuteli’nde mantar ile ilgili tüm şehit yemekleri bulabilirsiniz. Korkuteli’ne gelmişken meşhur Korkuteli yanıksı dondurma yenmeden gidilmez.

Yorumlar

Popüler Yayınlar