Anne Ve Babalar Dikkat! Çocuklarınızı Okulla Korkutmayın

Okul korkusu özelliklede ilkokula başlayacak çocukların tedirginliği ve endişesi sonuç ortaya çıkan bir panik diye biliriz. Okulun özellikle ilk başlarında ailelerinde çocuklarla birlikte yaşadıkları panik koşturma esnasında yaşanan duygularda diyebiliriz.
Okul Korkusu Nedir?

Okul Korkusu İle Nasıl Baş Edilir?

Çocuklarımıza öncelikle okul ne işe yarar neden okula gitmeliyiz öncelikle bunları anlatmalıyız. Mesela okulu çocuklarımıza eğlenceli şekilde anlatmalıyız okula giderse ne kadar güzel arkadaşlıklar ne kadar güzel bir ortam olduğunu anlatmamız gerekir.

Çocuklarımız okulu merak etmeliler korkmak yerine heyecanlı olmalılar. Mesela onlara büyüdüklerinde neler yapabilirler ne olmak istiyorlar önce bir meslek seçmelerini sağlamak gerek aslında bu hiç de zor değil çocukların en çok örnek aldıkları kişiler anne ve babalardır. Kendinizden örnekler vererek anlatırsanız okulu onlar daha çok merak ederler korkmak yerine onlara okulun hep güzel olduğundan bahsedin.

Okulun İlk Gün Heyecanı

Okulun ilk günleri hep korku ve garip bir heyecan olmuştur. Bu heyecanı çocuklara ne kadar güzel yansıtırsak o kadar kendilerini rahat hissederler. Hepimiz yaşadık bu korku heyecanları belki bir çoğumuz ilk gün ağladık ama zamanla aştık bu sorunları şimdi biz çocuklarımıza bu korkuyu ve heyecanı nasıl aşacaklarını biz anlatacağız öncelikle sabah güzel ve eğlenceli bir şekilde kahvaltısını yapmasını sağlamalıyız.

Okul kıyafetlerini giydirirken kendisi giymeye çalışsın artık büyüdüğünü hissetsin özelliklede erkek çocuklarında bu özgüveni yüklemek çok daha önemli kız çocuklarına ise genelde mesleklerini aşılamak gerek böylelikle çocuğunuzu hem okula heyecan ve merakla giderler hem de kendilerine istedikleri hayatı seçmelerine motive etmiş oluruz.

Okulu Nasıl Eğlenceli Hale Getiririz?

Okulun korkması gereken değil isteyerek gitmesini sağlamak çokta zor değil aslında. Örneğin  ; çocukları Park’a götürürken nasıl gidiyorlarsa okula da öyle gitmelerini sağlamak gerek okuldan geldiğinde direk ders çalış onu yap bunu yap değil önce çocuğun okulda neler öğrendiğini ona oyun oynayarakanlatmasını sağlarsanız verimli bir sonuç alacağınıza eminim.Ona öğretmenini anlatmasını sağlayın sıkamadan en sevdiği arkadaşını sorun sorularınıza severek cevap verecektir.Okul çantası , defteri ve kalemleri çocuğunuzun sevdiği renkleri tercih edin canlı renkler seçimi yapın hatta okul alış verişine çocuğu da götürün keyif almasını sağlayın okul alışverişinden mümkünse okulun ilk başlarında okula siz götürün sizden güç alacaktır. Korkusunu birazda olsa yenmesine iyi gelecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar