KIŞ LASTİĞİ İLE DAHA GÜVENLİ YOLLAR

Lastikler araçların en önemli aksamları arasındadır. Bu nedenle araç sahipleri lastik seçimi yaparken mevsimleri ve yol durumlarını göz önünde bulundurmayı ihmal etmemelidir. Mevsimlerin özelliklerine uygun olamayan özelliklede kış mevsimine uyum sağlamayan lastikler ile don olan ve kar olan yolarda tutunamayıp kazalara neden olmaktadır.
KIŞ LASTİĞİ İLE DAHA GÜVENLİ YOLLAR
Araç sahipleri kaza oranlarını en aza indirgemek için mutlaka kış aylarında kış yasa ve yönetmeliklere uygun kış lastikleri kullanmaları gerekir.  Kış lastikleri zorlu kış aylarında sürücüsüne en büyük yardımcı olarak tercih edilir.

Otomobil ağırlıklarına ve modellerine göre kış lastiği fiyatları farklılık gösterir.  Araçların farklılıklarına göre farklı büyüklüklerde kış lastikleri tercih edilmelidir.

Araçların yıpranma oranını da en aza indiren kış lastikleri kullanımı ekim ve nisan ayları arasında kullanılır. Ekim aylarında yağışlar büyük oranla başlayacağı için zemin kayganlığı da artacaktır. Bu nedenle kış lastiklerinin kullanımı sadece kar yağdığı zaman değil yağmurlu mevsimlerde de kullanılmalıdır.  Kış lastikleri konforlu sürüşü yanında kaza risklerini de en aza indirir.

Ağır Vasıta Araçlar İçin Kış Lastiği Kullanımı

Ağır vasıta araçlar ve iş makineleri tonaj olarak daha ağır olduğu için kış aylarında kaza riskleri de yüksektir. Kış lastiği olmayan iş makineleri kaza oranlarını artırır. Bu nedenle de ağır vasıtalar ve iş makineleri mutlaka kış lastiği kullanımı yapmalılardır. İş makineleri için kış lastiği fiyatları diğer otomobillere oranla farklıdır. Kazaların önüne geçebilmek adına ekim ve kasım aylarından itibaren tüm araçlar gibi iş makineleri de kış lastiğine geçmelilerdir. İş makineleri yüksek kontrol gücü gerektirir. Özellikle kış aylarında kontrol eksikliği yaşayan sürücüler için kış lastikleri, sürücülerin en büyük yardımcısı haline gelmiştir. Bu nedenle tüm araçlar için kış lastiği kullanımı yapılmalıdır.

Kış Lastiğinin Yararları Nelerdir

Kış lastiği kullanmak aracınızı karlı havalarda daha iyi kontrol etmenize olanak sağlar. Bundan dolayı kış lastiği seçimlerinde mutlaka aracınıza uygun bir model seçimi yapılarak kullanılması gerekir. Ayrıca fren kabiliyeti yüksek olan lastik modelleri profesyonel bir seçim olacaktır. Bu ayrıntıya uygun bir model tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar