FAZLA KİLOLARDAN KURTULMADA 3 BEYAZIN ÖNEMİ NEDİR?

Hayatımızın ve damak tadımızın vazgeçilmezi 3 beyaz…. Kültürümüzün alışkanlığı ile ortaya çıkan damak tadımızın bize kattığı zevk ve hüsranı bir arada yaşatan 3 beyazın bizim tercihlerimizin belirlediği kullanımı ile ortaya çıkan günümüz kilo problemi çoğumuzun büyük derdi haline geldi. Bu sebepten dolayı uzak durulması gereken maddeler arasına girmesi ise kaçınılmaz bir sonuç oldu.
FAZLA KİLOLARDAN KURTULMADA 3 BEYAZIN ÖNEMİ NEDİR?
Vücudumuzun ihtiyacı olan bu yapıtaşlarını hayatımızdan atmak ne kadar zorsa, bunların kullanımını abartmak ile bünyemize verdiğimiz zararda o kadar kolay.

3 Beyazı Dengeli Tüketmenin Önemi

Her ne kadar kilomuz fazla da olsa, göbeğimiz kalçamız yağ dolmuş olsa da rejim hepimizin korkulu rüyası. Hele ki rejimlerde konulan yasaklar bizi daha ilk günün ikinci öğününde vazgeçirten en büyük etken haline geldi. Aslında herkesin uzak dur dediği 3 beyazı dengeli bir şekilde kullanmayı öğrenebilsek, en kalite türevini seçebilsek, abarttığımız zamanların arkasından miktarını ayarlayabilsek asla vazgeçmek zorunda kalmayacağız.

Çünkü bu öcü gibi gösterilen mutfağımız vazgeçilmezlerine hepimizin ihtiyacı var. En basitinden kaybettiğimiz enerjiyi geri veren ilk ana madde üç beyazın unu, şekeri, vücudumuzdan ter ile kaybettiği iyotu ise üç beyazın tuzu verecek. Esas bilmemiz gereken zararlı olanın 3 beyaz olmadığı esas zehrin miktar olduğudur. Yani “zehir miktardadır”. Bunu hayat felsefesi haline getirelim.

O  Zaman, 3 Beyazı Abartırsak Ne Yapalım?

Madem fazla kilolarımızdan kurtulmak için 3 beyaz çok önemli o zaman bunları dışlamak gerekir. Strese girmek, kendimizi kötü hissetmek ve daha çok kilo almak yerine abarttığımız günler daha fazla hareket edelim mesela yürüdüğümüz yolu uzatıp merdiven çıkma sayımızı arttıralım, kas kütlemizi arttıralım, daha çok su içelim, proteinden asla vazgeçmeyelim, tükettiğimiz 3 beyazın en kaliteli halini tüketmeye çalışalım.

Unun beyazı yerine kepeklisini, şekeri bol şekerli çay ve bol şerbetli tatlılardan çok meyvelerden, kuruyemişlerden yada sütlü tatlılardan tercih edelim. Porsiyonları küçültelim. Bir anlık zevkler için hayatımızı kaosa dönüştürmek yerine tercihlerimizi ve miktarlarımızı dengeli kullanarak hayatımızı onlarla zevkli hale dönüştürelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar