DÜNYANIN EN FAYDALI 5 MEYVESİ

Bugün siz okuyucularımız için günümüzde fazlasıyla sorgulanan bir konuyu, araştırdım ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım. Evet, başlıktan da anlaşıldığı gibi dünyanın en faydalı 5 meyvesini uzman görüşlerine dayanarak sizler için sıraladım ve yine sizler içinde şimdi kaleme dökeceğim. Dünyanın en faydalı 5 meyvesini mi araştırıyorsun? O halde doğru adrestesin.
DÜNYANIN EN FAYDALI 5 MEYVESİ
Bizler için paha biçilemez faydalar sağlayan ilk sıradaki meyve avokadodur. Avokadoyu uzmanlar, kemoterapi ve radyoterapi gören kanser hastalarına, günde bir adet tüketmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Ayrıca avokado beyin sağlığı içinde ciddi bir önem taşır ve bu yüzdende gerek salatalarda gerek sade bir şekilde tüketilmesi gerektiği, uzmanlarımız tarafından vurgulanıyor. Bu meyveyi tüketmemesi gereken hasta yoktur.

Çünkü neredeyse tüm hastalıklar için bir şifa kaynağıdır. Ayrıca avokadoya kesinlikle mayonez katmayın! Mayonez avokadonun tüm doğallığının ve faydasının, yok olmasına neden olur.
Sıradaki meyve tamda mevsiminde olduğumuz nardır. Nar yüksek tansiyonu olan hastalar için birebir meyve olarak bilinir ve bu sebepten de yüksek tansiyon hastalarına, doğal nar suyu içmeleri önerilmektedir. Çünkü nar tansiyon düşürücü bir özelliğe sahiptir ve bu nedenle düşük tansiyon hastalarına, nar tüketmeleri tavsiye edilmez.

Ayrıca nar kabukları kurutulup, iki tane 1 TL büyüklüğünde 2 su bardağı suyla çay yapılıp, tüketildiği takdirde sizi gribe karşı korumaya alır. Armut kalbi güçlendirir ve daha sağlıklı bir yaşam sürmemize destek sağlar. Bununla beraber dördüncü şifalı meyvemizde kividir. Kivi tam bir C vitamini deposudur. Anca dikkatli tüketilmesi gerekiyor. Çünkü alerjen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle alerjisi olanlara önerilen bir meyve, kesinlikle değildir. Sonraki şifa kaynağı meyve ise portakaldır. Özelliklede ince kabuklu portakal bizler için son derece faydalı bir meyvedir. Ancak doğal olma şartıyla faydasını görürsünüz. Asi taktirde faydasından çok zararlarına maruz kalabilirsiniz. Yalnız portakal suyu, aç karnına ve yatmadan önce içilmesi kesinlikle tavsiye edilmez. Bu nedenle ya kahvaltı arasında tüketilmelidir ya da kahvaltının üstüne tüketilmelidir. Günde yalnız bir bardak tüketmekte fayda var. Aşırısı yeni sağlık sorunlarına davetiye çıkartabilir.

NOT: Yukarıdaki 5 adet faydası büyük önem taşıyan meyvelerin, organik olmasına özen gösterin. Malumunuz, günümüzde organik ürünler bulmakta ciddi problemler yaşıyoruz ve bu nedenle de birçok sağlık sorunuyla burun buruna geliyoruz. Oysa bu meyveler sağlığımızı belli bir dengeye sokar ve bizlere saha kaliteli bir yaşam sunar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar