DİŞ AĞRISI SORUN OLMAKTAN ÇIKIYOR

Diş ağrısı genellikle 20’lik yaş diş siniri ağrıları, diş ve diş eti iltihapları, eklem ağrıları gibi pek çok nedenden dolayı kaynaklanabilir. Öncelikle gerekli tetkikler yapılarak uygun tedavi yapılmalıdır. Aksi taktirde yarardan çok zarara uğrayan sonuçlarla karşılaşmamız mümkün olur. Gece tutan diş ağrılarında diş hekimine gidene kadar yada doktordan korkan hastalarımız için evde yapabileceğiniz ve ağrıyı dindirmeye yardımcı olabilecek tedavi yöntemleri de vardır. Fakat en doğrusu uzman bir diş hekimine danışmaktır.
DİŞ AĞRISI SORUN OLMAKTAN ÇIKIYOR

Evde Uygulanabilecek Yöntemler

•    Diş fırçalamak ve diş ipi kullanımı
•    Sirkeli su ve tuzlu su ile gargara
•    Buz sürmek
•    Ağrı kesiciler

Diş fırçalamak; çürük dişinizin arasında kalmış çürüğe yol açan yemek parçalarının temizlenmesinde yardımcı olduğu için ağrınızı hafifletecektir. Fakat şiş bölgeye çok bastırmadan uygulamak yararlı olacaktır. Diş ipi, diş fırçasının girmediği yerlerde kullanılır. Çok bastırmadan diş aralarına uygulanarak diş temizlenir. Diş arasında kalmış kırıntıları temizleyeceğinden ağrıyı azaltacaktır. -Sirkeli su ve tuzlu su; tuzlu su veya sirkeli su ile gargara yapmak diş etinizi ve diş minenizi dezenfekte eder bu yüzden şişliği ve ağrıyı hafifletir. Rahatlama sağlar. Yutmamaya özen gösterin.

Buz sürmek; Ağrıyan bölgeye soğuk uygulanması geçici olarak da olsa rahatlama sağlar ve ağrıyı alır fakat uzun süre yapılması tahrişe yol açacaktır. Dikkatli kullanılmalıdır. Aynı şekilde ağrıyan bölgeye hafif sıcak uygulamakta geçici olarak iyi gelecektir. Ağrı kesiciler mutlaka doktor kontrolü altında içilmeli ve dozları verilen miktarın üstünde olmamalıdır. Ayrıca gece gelen diş ağrılarında yatarken yastığınızı yüksek tutmakta az da olsa ağrınızı hafifletecek ve iyi gelecektir.

Asla Yapılmaması Gerekenler

Kesinlikle dişinize uygulamamanız gereken fakat evde uygulanabilecek yöntemler olarak bilinen halk içinde iyi geldiği inanılan kulaktan dolma bilgiler vardır. Örneğin aspirin, alkol ve kolonya vurulması gibi. Bu maddeler asla dişe ve diş etine vurulmamalıdır. Bunun yerine varsa karanfil yağı kullanılmalı. Bakterileri öldürdüğü için ağrıyı azaltacak ve uyuşma hissi verecektir. Korkmayın antibakteriyeldir ve sürekli uygulandığında diş ve diş eti temizliği içinde faydalı olacaktır. Genel olarak ağız temizliği içinde kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar