Bronşlar Dolduğunda Tedavi Yöntemleri

Bronşlar genişlediği için akciğere zarar vermektedir. Hasta belirli şikayetlerle hastaneye gelir ve bazı tetkikler yapılır. Film çekilir. Doktor, hastaya hastalığı hakkında sorular sorar ve hastalığın düzeyine bakılır. Akciğerde ise ilerleyen durum varsa cerrahi müdahale yapılmaktadır. Dışarıya salgılar boşaltılarak iltihap olan bölge antibiyotiklerle kurtulmaya çalışılır.
Bronşlar Dolduğunda Tedavi Yöntemleri
Aynı zamanda hastane bu aşamada neler yapacağı nasıl duracağı ve salgının nasıl atılacağı anlatılır. Balgam sökücü ilaçlar verilir. Tanısın koymak oldukça kolay olsa da ilerleyen hastalıklarda anlamak pek mümkün olmamaktadır.

Belirtiler hastalığı ele vermektedir. En kötü tarafı ise hastalığa zamanında tanı konuşmazsa hastalık öldürücü olabilmektedir. Genelde antibiyotik tedavisi ve ilerleyen teknolojiler sayesinde başarılı sonuç vererek hasta iyiye gitmektedir. Hastalık bir hafta sürebilir ama bazı durumlarda daha da uzun sürebilmektedir.

Muayenede doktor hastayı dinler. Dinlerken hırıltılı sesler geldiğini duyar ve tanısını koyar. Tedavinin yarıda ya da tamamen kesilmesi durumunda bakterilerin üremesine neden olmaktadır. Yanlış tedavi sonucunda ise akciğerde iltihaplar artarak görülmektedir. Hastalık devam eder. Ve geçmesi uzun sürmektedir. Bu hastalıklardan korunmak çok önemlidir. Özellikle çocuk ve yaşlılarda önem verilmelidir. Sigaradan ve kötü hava koşulları olan yerlerden uzak durulmalıdır. Beslenmeye dikkat edilmelidir.

Bitkisel Çözüm Önerileri

Bronşların dolması bitkisel çözüm ile de tedavi edilebilmektedir. Bronşların sağlığı çok önemli olmaktadır. Vücudun daha dirençli olması, yorulmaması için dikkat edilmelidir. Bronş sağlığı için bazı bitkiler tedaviye yardımcı olmaktadır.

Şifalı Bitkisel Çaylar Zencefil
Zencefil özellikleri saymakla bitmeyeceği gibi şifası da çok büyük rol oynamaktadır. Günde 1 bardak içilen zencefil çayı bronşlar güçlenmektedir. Böylece mukuslar vücuttan daha kolay atılmaktadır.

Biberiye Özü
Balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır. Sindirimi oldukça kolay bir bitkidir. Meyan Kökü Çayı
Lezzetlidir. Öksürüğü ve mukusu temizlemekte kullanılır. İltihabı azaltır ve solunumu kolaylaştırır. Bronşları kolaylaştırır. Tüm hastalar için içilebilecek uygun bir bitkidir. Sigara içilmemesi, bol bol su tüketilmesi de rahatsızlıkların azalmasına yardımcı olacaktır.

Sarımsak
Antibiyotik özelliği bulunan sarımsak sütle karıştırılarak kaynatıldığında oldukça faydalı bir besindir. Su içmek, dinlenmek, sigaradan ve kötü havalardan uzak durmak, elleri sık sık yıkamak hastalığa iyi gelecektir.

Rezene
Kaynatılarak içilen Rezene çayı da düzenli kullanımda balgamlı öksürüğe fayda sağlamaktadır. Bu bitkiler sayesinde bronşlar rahatlayacak ve hasta kendini iyi hissedecektir. Ancak düzenli kullanım çok önemlidir. İlaçlar ve tedavi düzenli yapıldığı taktirde tedavi başarıyla sonuçlanacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar