BAKIRKÖY BOŞANMA AVUKATI

Boşanma davaları günümüzde en çok başvurulan dava türüdür. Evlilik birlikteliğini beceremeyen bireyler bu davaları başvurmayı tercih etmektedir.
BAKIRKÖY BOŞANMA AVUKATI

Boşanma Avukatı

Boşanma davası genel olarak çekişmeli ve anlaşmalı olmak üzere iki çeşide ayrılmıştır. Bakırköy boşanma avukatı olarak benim görevim gelen müvekkillerim için uzlaşma ortamı yaratmaktır. Eğer uzlaşma ortamı oluşturulursa bunu sonucunda anlaşmalı boşanma ortamı oluşur fakat çiftler arsı uzlaşmayı sağlayamaz isem çekişmeli dava ortamı ile boşanma işlemleri uzar.

Eğer anlaşmalı boşanma ile boşanacak iseniz mutlaka evliliğiniz bir yılı doldurmuş olmalıdır. Bir yılı doldurma olayı yoksa anlaşmalı boşanma olayı çok zordur. Fakat çekişmeli boşanma çeşidinde bir yıl kuralı bulunmamaktadır.

Boşanma Sebepleri Nelerdir?

Boşanma davalarında kanunlara göre yapılmaktadır. Bu kanunlarda bulunan sebepler ise:
·         Zina
·         Hayata kast
·         Eşe kötü davranış
·         Suç işleme
·         Terk
·         Akıl Hastalığı
·         Evlilik temelinin bozulması
·         Anlaşmalı boşanma
·         Fiili olarak ayrı yaşamak gibi sorunlardır.

Boşanma Davası Ne Kadar Sürmektedir?

Eğer dava anlaşmalı ise çok fazla davalar uzamaz. Uzman ve alanında en iyi olan bir avukat olarak yaklaşık olarak 2 ile 3 ay arasında sürmektedir. Çekişmeli davalar ise genel olarak 10 ile 2 ay arasında olmaktadır. Temyiz gibi bir durum ile karşı karşı kalınır ise 18 ile 20 ay arasında değişmektedir.

Boşanma Süreci Nasıldır?

Bir avukat olarak başvurucu süresini anlatacak olursam bu süreç şöyledir: İlk olarak dava dilekçesi ile başlar bu dava dilekçesi hazırlandıktan sonra tebliğ, araştırmalar gibi işlemler bulunmaktadır. Bakırköy boşanma avukatları olarak size şunu diyebilirim ki doğru bir şekilde dava yönetildiği takdirde oldukça kolay olmaktadır. Daha sonrasında ön inceleme ve duruşma olayları gerçekleşmektedir konularla ilgili beyannameler sonucunda bu aşama sona erer. 

Bir sonraki aşamamız ise kararların tebliğ ve temyizine başvurulmasıdır. Nihayet kararı ise nüfus müdürlüğü işlemleri sonlandırmaktadır.

Bir avukat olarak size önerim eğer boşanma işleminizi hızlandırmak ise mutlaka eşler arası anlaşma olmasıdır. Böylece boşanma süreciniz daha da hızlanacaktır. Bakırköy boşanma avukatı olarak günümüzde birçok davayı hızlı ve uzman bir şekilde gerçekleştirmekteyim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar