TIRNAK MANTARI NASIL İYİLEŞİR?

Evet, bugün sizler için tırnak mantarına bitkisel çözüm önerilerini, tüm detayları ile birlikte araştırdım ve araştırmalarımla birlikte uzman görüşlerine de yer vererek, anlatıma sunacağım.
TIRNAK MANTARI NASIL İYİLEŞİR?
Bildiğimiz üzere tırnak mantarı sararıp ve zamanla tırnağın kalınlaşmasına sebep olur.

Tabi bu durumda kişiye, hem görünüm olarak hem de biyolojik olarak ciddi rahatsızlıklar verir. Tırnak mantarı, ayak mantarının tırnak altındaki deriye geçmesinden oluşur.

Bu mantar çeşidini, günümüzde aşağı yukarı birçoğumuz yaşamışızdır ve birçok kez de doktor kontrolünden geçerek, ilaç tedavisi görmüşüzdür. Genel ve oldukçada yaygın bir hastalık olduğu için en az doktor kontrolü kadar etkili doğal yöntemleri göz önünde bulundurarak, bugün siz okuyucularımız için “Tırnak mantarı nasıl iyileşir?” adlı başlığını, hazırladım.

Tırnak Mantarına Hangi Bitki İyi Gelir?

Tırnak mantarını ortadan kaldıran baş karaman bitkimiz, portakal büyüklüğünde ki kuru soğandır. Yanlış duymadınız, “Tırnak mantarı nasıl iyileşir?” diyenler, yalnızca bir adet soğanı 150 derecelik bir fırında 6-7 dakika pişirerek, harekete geçebilirler. Soğan 150 derecelik fırında 6-7 dakika sonrasında suyu kök kısmından akmaya başlar. İşte o zaman fırından çıkartıp, soğanın ılınmasını bekledikten sonra mantarlı tırnaklarımız için kullanmaya başlayabiliriz.

Ancak kullanımı yaparken kuru soğanın ortasını çıkartıp, o kalın bölgeyi kullanmanız gerekiyor. Mantar olan tırnaklara her geçe uyumadan önce pişmiş soğanın ortasını sarıp ve sabaha kadar bekletirseniz, mantarlı tırnaktan eser kalmaz. Bu yöntemi en az peş peşe har akşam uyumadan önce yapıp, sabaha kadar bekletmeniz gerekiyor.

Bahsini ettiğim yukarıdaki bitkisel yöntem, hem tırnak altındaki deriden mantarı temizler hem de mantar saran tırnağınızı, en az beş gün içerisinde çıkartır. Aynı zamanda da yeni çıkan tırnağın uzamasını, hızlandırır ve böylece tırnak mantarı sorununu kökünden çözer.

NOT: Tırnak mantarı dikkat edilmediğinde diğer aile üyelerine de geçebilir. Bu sebepten kişinin dikkat etmesi gerekiyor. Özelliklede çoraplarının kullanımına özen göstermelidir.

Tırnak mantarı sorununu yaşayan kişi, mantarın bulaşmaması için çoraplarını diğer aile üyeleri ile birlikte kullanmaması şart! Tabi bununla beraber o çorapların mikrobunu kırmak için çamaşır makinesinde yıkamak yerine, eski usulle kaynatmalıdır.

Çünkü çamaşır makinesinde kaç dereceye alırsanız alın, çorabın mikrobu kırılmaz. Aksi takdirde kişi, tırnak mantarının yenilemesine davetiye çıkartır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar