SAĞLIKLI YAŞAM NEDİR?

Herkesin dilinde sağlıklı yaşam diye bir söz var. Ama sağlıklı yaşam tam anlamıyla nasıl bir yaşamdır? İşte bu tartışılır. Günümüzde birçoğumuz, maalesef sağlıklı bir yaşamın yalnızca biyolojik bir yapıyla alakalı olduğunu düşünüyor ve diğer olguları göz önünde bulundurmuyor. Peki, sağlıklı bir yaşam sürmek yalnızca biyolojik bir yapıyla mı ilgili? Hayır! Elbette sağlıklı bir yaşam sürmek için biyolojik yapıda çok önemli bir unsur.
SAĞLIKLI YAŞAM NEDİR?
Ancak tek başına sağlıklı yaşam için yeterli bir sebep değil. İşte tüm bunları açıklığa kavuşturmak adına bugün siz okuyucularımız için sağlıklı yaşam başlığı altında, araştırmalarıma dayanak bu konuyu detaylı bir şekilde anlatıma sunacağım. Sizce de sağlıklı bir yaşamdan kastımız neydi?

Sağlıklı Yaşamı Etkileyen Faktörler

Tam anlamıyla her yönden sağlıklıyız, diyebiliyor muyuz? O halde tam anlamıyla da sağlıklı bir yaşam sürmüyoruz demektir. Peki, sağlıklı yaşam nedir? Sağlıklı yaşam kelimeler ile kolay ifade edilemeyecek kadar hayatımıza işlemiştir. Yani sağlıklı bir yaşam doktora gidip hiçbir sağlık sorunumuzun olmadığını duymakla, ibaret değildir. Hem ruhsal hem biyolojik hem de günlük hayattaki her şeyin yerli yerinde olması, sağlıklı bir yaşamdır. Evet, size çok ilginç gelecek ama bir kişinin, fiziki tüm sağlık kontrolleri normal ise ancak mutlu bir hayat geçirmiyorsa, o kişi sağlıklı bir yaşam sürmüyor demektir. Neden mi? Çünkü sağlık sadece biyolojik bir yapıyı inceleyen faktör değildir. Sağlıklı yaşamın anlamının ne demek olduğunu iyi analiz edenler, genellikle kendisine değer veren kişilerdir.

Sağlıklı bir yaşam süren kişi, kendiyle vakit geçiren ve gerek vücudunun gerek ruhunun tüm ihtiyaçlarını, en doğru şekilde kusursuz karşılayan kişidir. Hemen hemen hepimiz çevremizden duymuşuzdur, sağlıklı yaşam için sporun şart olduğunu, ancak kişi spor yapıyor ardından sigara kullanıyor ise bunun sağlıklı bir yaşamla alakası yoktur.

Çünkü sigara hem ruhsal hem de biyolojik problemlere davetiye çıkartan bir alışkanlıktır. Bu yalnız bir önekti. Ancak bu konu hakkında şunu tüm samimiyetimle söylemek isterim ki, sağlıklı bir yaşam birçoğumuzun düşündüğü kadar basit ve tutarsız değil. Tam aksine son derece titiz ve önem arz eden bir durumdur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar