SAÇ SPREYİ NASIL KULLANILIR?

Konu saç ürünleri olunca, biz bayanların ilgi odağı da doğal olarak o oluyor.  Evet, “Saçlarımızı kolay bir şekilde sağlıklı nasıl şekillendiririz ve en önemlisi de bu işlemleri uygularken, nelere dikkat etmeliyiz?” sorusu da biz hanımlar için son derece önem arz ediyor. İşte saçımızda sıklıkla kullandığımız, bu kozmetik ürünlerinden biriside saç spreyidir.
SAÇ SPREYİ NASIL KULLANILIR?

Ancak unutulmamalıdır ki saç spreyi saça bakım yapmaz, yalnızca saçımıza şekil vermemizi kolaylaştırır ve bu sebepten de kullanımı, saçımızın sağlığı için son derece önemlidir.

Saçlarımızı şekillendirmemizi kolaylaştıran birçok kozmetik ürün, günümüzde mevcut ama bu ürünleri kullanırken de bazı önemli çizgilere dikkatte almamız gerekiyor. Aksi takdirde saçlarımızı şekillendirelim derken, saçımızın sağlığından oluruz ve saçlarımızın bakımsız bir görünüm kazanmasına sebep oluruz. İşte bu sebepten dolayı bugün siz okuyucularımız için “Saç spreyi nasıl kullanılır?” adlı başlığı hazırladım ve bu başlık altında da yine sizler için yukarıdaki bahsettiğim ince çizgilerden söz edeceğim. Ayrıntılı bir şekilde ele aldığım bu konumu, siz saçlarını şekilden şekle sokan, okuyucularımız için dizayn ettim ve şimdi sizler içinde anlatıma sunacağım.

Saç Spreyinin Kullanımı

Günümüzde kullanabileceğimiz saç spreyleri iki türdür. Bu spreyler gazlı ve gazsız olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Siz “Saç spreyi nasıl kullanılır?” diye soran okuyucularımıza, öncelikle şunu bildirmek isterim ki; saç spreyini evde saç sağlığımızı bozmadan kullanabilmeniz için profesyonel olmanız şart!
Kuaförlerimizin birçoğu bu spreylerden evde kullanmak isteyenlere, gazlı spreyleri kullanmalarını öneriyor. Gazsız spreyleri gelelikle profesyonel kuaförler, saç şekillendirme işlemlerinde kendileri tercih ediyor. Çünkü kullanımı herkes tarafından kolaylıkla uygulanabilecek kadar kolay değil ve spreyin ucu ve kendi yapısal özelliği nedeniylede saça dağılımı da oldukça farklıdır. Gazlı spreyleri ise evde kendiniz saçınızı şekillendirirken kullanabilirsiniz.

Ancak bunu doğru şekilde uygulamanız için başta da bahsettiğim gibi profesyonel olmanız şart! İlla evde uygulamak istiyorsanız, öncelikle bir uzmandan bu işlemin puf noktalarını, öğrenmeniz gerekiyor. Gazlı sprey kullanma şartlarından en önemlisi de spreyin saç derinize temas etmesini, önlemektir. Bunun içinde spreyi doğru mesafeyle kullanmanız gerekiyor. Eğer spreyi kullandıktan sonra saçınızda ıslaklık hissediyorsanız, işlemi yanlış uygulamışsını demektir ve buda saçınıza ciddi zararlar verir. Saç spreyi kimyasal bir kozmetik ürün olduğu için kullanırken saç derinize temas etmesi sonucunda, saç köklerinizi zayıflatır ve zamanla saçların dökülmesine sebep olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar