SAÇ ŞEKLİNİN BOZULMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?

Merhabalar, birçoğumuz saçlarımızı şekillendirmek için fazlasıyla uğraş veriyoruz. Evet, bu doğru, gerek kuaförlerde yaptıralım gerekse evde kendimiz yapalım, saçlarımıza dilediğimiz şekli vermek istiyoruz. Ancak saçlarımıza verdiğimiz bu şekiller ne kadar etkileyici olursa olsun, fazla uzun ömürlü olmayabiliyor. Neden mi? Çünkü asıl önemli olan, saçları ne kadar güzel şekillendirdiğimiz değil, en az onun kadar o şekli ne kadar uzun sürede koruyabildiğimiz de önemlidir.
SAÇ ŞEKLİNİN BOZULMAMASI İÇİN NE YAPILMALI?
İşte bu sebepten de bugün siz okuyucularımız için “Saç şeklinin bozulmaması için ne yapılmalı?” adlı başlığı, hazırladım ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım. Şimdi dilerseniz, anlatımda saç şeklinin bozulmaması için bazı püf noktalara da değinmek istiyorum.

Saç Şeklinin Bozulmaması İçin Uzman Önerileri

Evet, çok beğendiğimiz bir saç modelini yaptıktan sonra o modelin kalıcılığını koruma süremiz, en fazla bir saat olabiliyor. Bu sebepten de siz “Saç şeklinin bozulmaması için ne yapılmalı?” diye soran, okuyucularımız için bugünkü anlatımımda bazı uzman görüşlerine de yer verme ihtiyacı duydum. Uzmanlarımız bu konuda daha çok saç spreyi kullanmamızı öneriyor. Ancak bunu kullanmadan önce saç tipimizi tanımamız gerekiyor ve ona göre bir sprey de tercih etmemiz şart! Aksi taktirde istediğimiz sonucu tam anlamıyla elde etmiş olmayız. Saçlar ince ve deriye yapışan bir özelliğe sahip ise o saç için saç diplerine uygulanan, bir sprey kullanılmalıdır. Ancak yanlış anlaşılmasın bir önceki anlatımımda da bahsettiğim gibi saç derisine temas söz konusu bile olamaz, sadece saç dilberin de kullanılması gerekiyor. Yani doğru sonuçlar elde edebilmemiz için saç spreyi tercihimiz tamamen saç özelliğimize bağlıdır. İşte bu sebepten de öncelikle bir uzman ile görüşüp, saçlarınızın hangi tarz spreyine uygun olduğunu, öğrenmekte fayda var.

NOT: Evet, saçlara verdiğimiz şekli daha uzun koruyabilmemiz için saç spreylerine ihtiyacımız var. Ancak unutulmamalıdır ki bu spreyler kimyasal bir özelliğe sahiptir ve doğal olarak, kullanımında da profesyonel olunmalıdır. Sprey gözünüze, saç derinize ve cildinize, kesinlikle temas etmeli.  Aksi takdirde göz sağlığınızı, cilt sağlığınızı ve saç sağlığınızı kaybetmeniz, kaçınılmaz bir hal alabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar