SAÇ KREMİ NASIL KULLANILIR?

Merhabalar, saçlarımızın sağlığı için çoğunlukla tercih ettiğimiz saç kremi nasıl kullanılır bir fikriniz var mı? Evet, biz bayanlar saçlarımızı kırılmalara, yıpranmalara ve dökülmelere karşı korumak için saç kremleri kullanıyoruz. Ancak bu kullanıma rağmen hala saçlarımızda kırılmalar, dökülmeler ve en önemlisi de yıpranmış ve kepekli bir durumla karşılaşıyorsak, hala doğru yapmadığınız bir şeyler var demektir. Saç kremi kullanıyorsanız ve buna rağmen de saçınızla ciddi problemler yaşıyorsanız, bu durumun iki nedeni olabilir.
SAÇ KREMİ NASIL KULLANILIR?
Ya tercih ettiğiniz saç kreminin işlevi, saç bakım özelliği acısından zayıftır ya da saç kremini kullanırken doğru uygulamamışsınızdır. Bu nedenlerden ilki ise yapmanız gereken gayet basit, kullandığınız kozmetik ürünün markasını bir uzman görüşü yardımıyla değiştirebilirsiniz. Ancak ikincisi ise o zaman bu anlatımı sonuna kadar takip etmeniz gerekiyor. Çünkü bugün sizlere saç kremi kullanımındaki bazı püf noktalardan bahsedeceğim. Peki, saç kremi nasıl kullanılır?

Saç Kremi

Eğer saç kremi kullanıyorsanız ve kullandığınız saç kremi doğal bir ürün değil ise öncelikle yapmanız gereken, kullanacağınız o saç kremini doğru seçmeniz gerektiğidir. Saç kremi seçimine dikkat edip, saçınızın sağlığı için en doğru ürünü seçtikten sonra seçimini yaptığınız, o saç kremini dikkatli kullanmanız gerekiyor. Evet, “Saç kremi nasıl kullanılır?” diyen siz okuyucularımıza, benim verebileceğim en önemli tavsiyem; kremi saçlara uygularken, saç uçlarından başlayarak saçın tamamına uygulamaları ve bu işlemi yaparken de saç derisine kesinlikle değdirmemeye özen göstermeleri, gerektiğidir. Neden mi? Evet, birçoğumuzun saç kremi uygularken yaptığı hata, saç kremini saç derisine değdirerek kullanmasıdır. Oysa bu kullanım tarzı, yanlış olmasıyla birlikte birçok saç problemine de davetiye çıkartır. Yani durum böyle olunca da kullandığımız o saç kreminin faydasından çok zararları ile uğraşmak zorunda kalırız. Bu sebepten unutulmamalıdır ki saç kremi saç derisi için değil,  yalnız saçlar için kullanılan bir kozmetik üründür. Saç kremi, saçları nemlendirerek kolay taranmasını ve kırılmasını, önleyici bir özelliğe sahiptir.

Saç kremi, saç şampuanlanıp durulandıktan sonra saç derisine temas ettirmeden uygulanır ve 5-10 dakikalık bir bekleme süresi sonunda saçlar ılık su ile yıkanır. Saç kremi uygulandıktan sonra kesinlikle şampuan kullanılması, önerilmiyor. Aksi takdirde kullandığınız o kremin hiçbir faydasını göremezsiniz. Ayrıca saç kremi saç derisine temas eder ise bol su ile durulanmalıdır. Çünkü saç kremi saç derisinden kolaylıkla çıkartılabilecek bir kozmetik ürün değildir ve saç derisinde kaldığı zaman, kepeğe ve saç dökülmesine de sebep olmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar