SAÇ BEYAZLAMASI VE SAÇ BEYAZLAMASINA KARŞI KÜR

Günlük hayatta yaşadığımız birbirinden farklı problemlerin verdiği stres, gerginlik ve korku gibi ruhsal sorunların, saçımızın daha erken ağarmasına sebep olduğunu biliyor muydunuz? Saçların erken beyazlanmasının üç tane sebebi vardır. Bunlardan birisi bahsettiğim gibi kişinin sıklıkla ruhsal çöküntüler yaşamasıdır. Birisi de kişinin genetik olarak aile bireylerinde de saçlarında fazlasıyla beyazlığın olmasıdır.
SAÇ BEYAZLAMASI VE SAÇ BEYAZLAMASINA KARŞI KÜR
Bir diğeri de kişinin dikkat etmemesi ve saçlarına kolonya gibi alkol içeren kimyasallar ürünler kullanmasıdır. Bende bütün bunları göz önünde bulundurarak bugün siz okuyucularımıza “Saç beyazlaması ve saç beyazlamasına karşı kür” adlı başlığını, hazırladım ve yine sizler içinde anlatıma sunacağım. Şimdi dilerseniz, anlatımıma saç beyazlamasının açıklamasını ve saç beyazlamasının sebeplerini, kaleme dökerek başlamak istiyorum.

Saç Beyazlaması

Kimisinin daha erken saçları ağarırken, kimisinin de daha geç ağarıyor ve hatta kimisinin de doksan yaşında bile olsa saçları ağarmıyor. Bunun en etkili sebeplerinden biri, kişinin günlük yaşantısı ve genetiğidir. Kişinin saçında kullanacağı ürünlere dikkat etmesi, saçlarının erken beyazlamaması için önemli bir faktör. Örneğin alkol oranı fazla olan kimyasal ürünler, saçların daha erken ağarmasına sebep olur. Eğer saçlar ağarmaya başlamış ise ağarma süresini daha da hızlandırır. Peki, saç beyazlaması için ne yapabiliriz? Öncelikle kullandığımız kimyasal ürünlere dikkat etmeliyiz ve günlük yaşantının getirdiği olumsuz sonuçlara fazla takılmamalıyız. Çünkü ruhsal çöküntüler de saçların daha erken ve daha hızlı beyazlamasını, tetikleyen faktörler içerisindedir. Peki, bunlar ile başka ne gibi çözüm önerileri var? Diye soracak olursanız, size bunun için oldukça etkili bir kür tarifi verebilirim.

Saç Beyazlamasına Karşı Kür

Saç beyazlamasına karşı çörek otu kullanmanız, son derece etkili olacaktır. Ancak çörek otu biraz acımsı bir tada sahip olduğu için kişi tüketmekte zorluk yaşayabilir. Bu sebepten de çörek otunu yoğurt ile tüketebilirsiniz. Peki, ne kadar yoğur ve ne kadar çörek otu ile bu kür karışımımızı hazırlamalıyız? Öncelikle, 2 bucuk yemek kaşığı yoğurda iki tatlı kaşığı çörek otunu havanda dövdükten sonra katalım ve iyice karıştıralım. Bu karışımı her gün yapıp tüketelim.

Saç beyazlamasına karşı kür tarifimiz, sadece iki malzemeyle oluşuyor. Ancak tek şartı, çörek otunun havanda dövüldükten sonra karışımı yapmaktır. Bu karışım aralıksız her gün 6 ay boyunca tüketilmesinde fayda var.

Yorumlar

Popüler Yayınlar